„Hráli jsme výborný a dostatečně agresivní hokej," chválil svůj tým kormidelník ústeckého Slovanu Miroslav Mach.

Jak výkon svého týmu proti Frýdku-Místku hodnotíte?
Za předvedený výkon musím kluky pochválit, hráli přesně takový hokej, který bychom chtěli hrát. Od první do poslední minuty jsme byli jednoznačně lepším týmem a kdybychom nebyli nemohoucní v koncovce, mohlo to skončit i 7:1.

Do sestavy se vám vrátil kanonýr Jaroslav Roubík, to je pro vás jistě dobrá zpráva…
Samozřejmě. Na Jardu i Daleckého jsme čekali a teď jsme konečně kompletní. Máme čtyři vyrovnané pětky a nemusíme nic lepit. Všechny útoky mají velkou sílu a proti Frýdku to bylo znát. Kdo byl na tom zápase, ten to viděl.

Po šestnácti zápasech máte na svém kontě 26 bodů a jste pátí v tabulce. Není to pro vás nadplán?
Nadplán nevím, ale jsme rádi, že tým šlape. Řekli jsme si, že chceme udělat dvacet bodů za každou čtvrtinu soutěže. Osmdesát bodů na konci základní části by mohlo stačit na nějaké páté nebo šesté místo. Od té doby, co jsem v Ústí, jsem nezažil, že bychom hráli takhle vysoko. Daří se nám a nebýt těch dvou zbytečných ztrát ve Frýdku-Místku a v Litoměřicích, mohli jsme být i druzí v tabulce. Musíme ale makat dál a bodovat hlavně doma.

Ztrátu ve Frýdku-Místku jste už odčinili, s Litoměřicemi dostanete šanci v sobotním domácím utkání. Jak se na derby těšíte?
Já osobně to jako derby neberu. Ano, Litoměřice jsou kousek od nás, ale pro mě je to stejné, jako kdyby k nám přijely třeba České Budějovice. My jsme si hlavně řekli, že chceme z domácího ledu udělat nedobytnou tvrz a za tím si půjdeme. Chceme doma získat tři body, o to víc, když jsou Litoměřice jen o čtyři bodíky za námi. Hraje se, jak se říká, o šest bodů a doma musíme být stoprocentní.

Věříte, že vás přijdou podpořit fanoušci, když vedení vyslyšelo jejich stížnosti a zlevnilo dětské a studentské vstupenky?
Je super, že to zlevnili. Věřím, že diváci na Litoměřice přijdou. Jsme pátí v tabulce a můžeme se dostat ještě výše, kluci teď potřebují pomoct. Jestli můžu, rád bych touto cestou diváky požádal, aby dorazili a vytvořili na stadionu co nejlepší atmosféru. Kluci to budou určitě potřebovat.