Zápasy, které určí pořadí v tabulce a zároveň pošlou čtveřici týmů jen do skupiny o udržení. Hráči Slovanu zatím drží devátou pozici a rádi by si ještě polepšili. „Chceme získat šest bodů, což by nám zaručilo osmé místo," má jasno kouč Tomáš Mareš.

Dvougólové vedení nestačilo

Severočeši vydřeli v posledních dvou duelech jen dva body, když podlehli v Prostějově 4:5 po prodloužení a doma se Slavií 3:4 po nájezdech. V obou zápasech přitom vedli o dva góly.

„Je to škoda, mohli jsme mít o čtyři body více. Ale na hráčích to žádný dopad nezanechá, máme zkušený tým a kluci si do posledních zápasů věří. Je z nich cítit obrovské odhodlání," těší Mareše.

Společně se svým parťákem Miroslavem Machem musí v závěru základní části řešit potíže se sestavou. „Proti Slavii se nám zranil obránce Smetana a asi bude chybět do konce sezony. Bernad utrpěl těžký otřes mozku, ale už ho propustili z nemocnice a v příštím týdnu už by chtěl hrát," prozradil kouč Ústí.

Jenže Slovan čeká důležitá bitva už v sobotu, od 17 hodin se představí v Kadani, se kterou přímo bojuje o play off. Domácí mají na Ústečany dvoubodový náskok v tabulce.

Magické osmé místo

„Věříme, že už tenhle zápas rozhodne o naší účasti v play off. Chceme vyhrát, bude to hlavně o bojovnosti a také o štěstí. Když je porazíme a pak zvládneme i utkání s Třebíčí, skončíme osmí. A to chceme," říká rázně kouč žluto-modrých.

Hráči Slovanu se znovu budou spoléhat na podporu svých věrných fanoušků. „Už proti Slavii jich přišlo hodně a teď máme zprávy, že pořádají i výjezd do Kadaně. Chtěl bych jim moc poděkovat a zároveň je pozvat i na poslední utkání s Třebíčí. Ještě je budeme potřebovat," tuší trenér.

Soupeře pro případné play off si podle svých slov nevybírá. „Ještě tam nejsme. Ale přál bych si, abychom hráli s Litoměřicemi nebo Kadaní. Je to blízko, nemuseli bychom cestovat dálky a navíc by přišlo i hodně lidí," vyslovil přání.

Splní se? To možná naznačí už klíčový sobotní duel v Kadani!