Ve středu se na led Rytířů vrátil opět v dresu Slovanu, v jehož kabině se letos sešel s řadou dalších kladenských odchovanců. A nakonec odjížděli hodně smutní, domácího favorita totiž dvě třetiny trápili a chvílemi dokonce mačkali jako citron.

„Chtěli jsme vyhrát a dvě třetiny to bylo hodně vyrovnané. Potom jsme si to tak trochu udělali sami. Chybami jsme je pustili na 4:2 a pak už to bylo těžké. Měli jsme ten gól za stavu 2:2 dát my," povídal velký bojovník a rytíř ledu po trochu kruté porážce 2:6.

V zápase jste měli spoustu akcí, kdy jste Kladno přečíslili, také přesilovky jste hráli dobře a chvílemi Rytíře dřeli z kůže. Dva góly jsou ale málo, souhlasíte?
Je to škoda, my jste ten zápas chtěli vyhrát a šance jsme si vytvořili. Ale udělali jsme i hrubé chyby v obraně.

Na ledě pět Kladeňáků, na střídačce Miroslav Mach. Byla v utkání cítit velká rivalita?
Já se s nikým nehecoval, nicméně hrál jsem tady dlouhé roky a je přece jen zvláštní pocit být na druhé straně.

Ale vyhecované to bylo, ve třetí části dostal Vágner za debatu s rozhodčím dva desetiminutové tresty a pak chytil desítku i Tůma. Trenér Mach po utkání se sudími také ostře debatoval…
Byla tam asi trochu frustrace. Na tom není nic úplně divného, protože jsme odehráli velmi slušné dvě třetiny a pak jsme to ztratili. Nějaké sporné výroky tam asi byly, ale už to nevrátíme. Někdo prostě nervy udrží, jiný ne. Je to hokej.

Fanoušci Kladna se hodně těšili na návrat Petra Tenkráta, který asi chyběl na ledě i vám. Prý má virózu, je to pravda?
Je to tak. Trochu s tím v Ústí bojujeme, před čtyřmi dny jsem ležel já, teď to padlo na Petra, tak snad nepřibude nikdo další. Škoda, že Petr nehrál. Třeba by dal góla a bylo by to pro nás veselejší.

Takhle bude asi jediná příjemná věc, že výjimečně nemusíte sednout do auta a jet domů…
To máte pravdu, to je vážně skvělá věc. Cestuji fakt dost.