K poslední přípravě přijela ve čtvrtek Verva k pikantnímu derby do sousedního Ústí, kde prvoligovým Lvům podlehla 1:4.  Dvěma góly se v domácím dresu blýskl Rod, jedinou branku poražených zaznamenal Majdan.

Fanoušci ve Zlatopramen aréně se rozhodně nenudili a na úvodní gól nečekali příliš dlouho. Už v 5. minutě se totiž puk odrazil k Rodovi, který vedoucí brankou odstartoval bláznivou dvouminutovku, ve které padly ještě další dva góly. Nejprve bleskově srovnal Majdan, uplynulo však jen 24 vteřin a skóre se znovu měnilo, když vedení vrátil na stranu domácích Tůma.

I druhá perioda přinesla hodně vzruchu. Ve 25. minutě to byl znovu kanonýr Lvů Rod, který upláchl do brejku přímo z trestné lavice a dokázal si poradit s bývalým ústeckým gólmanem Francouzem, který dostal v brankovišti Litvínova přednost před zkušenějším Fraňkem – 3:1. Neuběhly ani tři minuty a domácí se opět  radovali. Při přesilovce vypálil od modré obránce Hořava a puk úspěšně tečoval Sýkora, extraligová posila do útoku.

Oslabená Verva, která do generálky nastoupila bez Ručinského, Trávníčka, Zemana, Brejčáka i Jurčíka, se ve zbytku utkání už nedokázala prosadit a na Ústecké Lvy tak nevyzrála ani v odvetě.

Litvínov, který v přípravě šestkrát vyhrál, pětkrát podlehl a ve dvou případech remizoval, vstoupí do extraligové sezony za týden. V pátek 14. září rozehraje nejvyšší soutěž v Plzni, o dva dny později otevře brány litvínovský stadion, kam dorazí Mountfield.

Ústecký Slovan čeká generálka na 1. ligu v pátek na Slavii.

Ústečtí Lvi – Verva Litvínov 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Rod (Handlovský, Sklenička), 7. Tůma (Čermák, Sýkora), 25. Rod (Tůma), 28. Sýkora (Hořava) – 7. Majdan (Posmyk). Rozhodčí: Martin Novák – M. Biedermann, Šerý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 883.

Ústečtí Lvi: Koutský – L. Poživil, K. Černý, Vl. Brož, Sklenička, Holomek, Vobořil, P. Hořava, Špelda – R. Kovář, Roubík, Ludvík – Matai, Rod, Handlovský – D. Tůma, T. Sýkora, M. Čermák – Kloz, Daniel Boháč, Laš. Trenéři: Jaromír Šindel, Jiří Mička, Tomáš Mareš.

Litvínov: Francouz – Posmyk, Kubát, Stříteský, Havelka, Jareš, Kousalík, Gula – Majdan, V. Hübl, Lukeš – J. Černý, R. Hanzl, Martin Frolík – Bojer, Baláž, Gerhát – Martynek, Rapáč, R. Pšurný. Trenéři: Vladimír Jeřábek, Petr Rosol.