„Jsme rádi, že jsme se ujali vedení v sérii 2:0 na zápasy a s výjimkou závěru jsme spokojeni i předvedenou hrou," nechal se po utkání slyšet kouč Lvů Jaromír Šindel.

Stejně jako v prvním zápase, i tentokrát Lvům vyšel dokonale začátek. Na časomíře uběhlo jen třiadvacet vteřin a Martin Frolík dorazil za záda Novotného střelu Roubíka. V následujících minutách mačkali hráči svého soupeře jako citrón, Vobořil si ale vylámal zuby na jihlavském gólmanovi, stejně jako vzápětí v samostatném úniku Roubík.

Druhé branky se favorizovaní Lvi dočkali v 15. minutě. Na trestnou lavici usedl hostující Mikeš a Sklenička od modré čáry nechytatelnou ranou navýšil vedení Slovanu.

I ve druhé periodě měli ústečtí hokejisté navrch, dlouho se ale nedokázali prosadit v koncovce a na druhé straně na Koutského nevyzrál Hodek a krátce po něm ani Jaroš. Přesto se Lvi nakonec dočkali třetí branky, Pavlík našel Lapšanského, který efektní kličkou vykoupal Novotného.

Ve třetí části ale Lvi polevili na tempu a málem se jim to vymstilo! Na začátku 50. minuty totiž nejprve skóroval Hodek a dvě minuty před koncem snížil na 2:3 Filip. Víc už ale hosté nestihli.

Nyní se série přesouvá na Vysočinu, kde jsou v pondělí a v úterý na programu další duely. Postoupí ústečtí hráči v nejkratším možném čase?

Ústečtí Lvi – Dukla Jihlava 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Frolík (Roubík), 16. Sklenička (Frolík, Pavlík), 36. Lapšanský (Pavlík, Špelda) – 51. Filip (Zeman, Jeslínek), 59. Hodek (Filip). Rozhodčí: R. Čech, Schmejkal – M. Černý, Reich. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 2587. Stav série: 2:0.

Ústečtí Lvi: Koutský – Grin, Sklenička, Vl. Brož, K. Černý, Vobořil, Šmach, F. Pavlík, Špelda – Martin Frolík, Roubík, Laš – M. Čermák, T. Sýkora, Ludvík – R. Kovář, Lapšanský, Daniel Boháč – Matai, Rod, Handlovský. Trenér: Šindel.

Jihlava: F. Novotný – Ficenc, Jaroš, Dobrovolný, Zadražil, Kolda, Štebih, Podlipnik – Hodek, R. Hubáček, A. Zeman – M. Jeslínek, M. Filip, Mandát – Velecký, Maliník, Kuřítko – Mikeš, Jícha. Trenér: Vlk.