„Neodehráli jsme tak kvalitní utkání jako s Chomutovem, ale máme tři body a toho si ceníme, protože Havířov určitě není náhodou na pátém místě tabulky," povídal pro klubový web asistent trenéra Severočechů Tomáš Mareš.

V duelu s Havířovem se očekávala ofenzivní smršť a úvodní minuty to dokazovaly. Hosté šli v 11. minutě do vedení zásluhou Ostrčila. O čtyři minuty později bylo ale srovnáno, když Metra v přesilovce tečoval ránu Vágnera. „Zbývalo posledních pár sekund z přesilovky, Martin Vágner dobře vystřelil a já jen nastavil hokejku, tečoval puk a spadlo to tam," radoval se střelec.

Skóre se ale do konce první dvacetiminutovky měnilo ještě dvakrát. V 18. minutě šel Havířov opět do vedení, když se v přesilovce trefil bývalý ústecký hráč Loskot. Ještě před odchodem do kabin ale srovnal na 2:2 Tůma. „Řekli jsme si, že nastoupíme do zápasu stejně jako s Jihlavou a Chomutovem. To se nám moc nepovedlo, protože Havířov dvakrát vedl, ale dokázali jsme to otočit. S výsledkem jsme spokojeni, ale s předvedenou hrou už příliš ne," povídal po zápase David Merta pro klubové stránky.

Rozhodující trefa přišla ve 34. minutě. Nejproduktivnější ústecký hráč Roubík si zblízka poradil s gólmanem Matouškem a poslal Slovan do vedení. Ve třetí části chtěli domácí přidat čtvrtý gól a definitivně rozhodnout, ale neproměnili dvojnásobnou početní výhodu a dokonce ani nařízený nájezd. Klid jim dodala až trefa Tůmy z 53. minuty.

„Mužstvo ukázalo charakter, protože jsme dvakrát pustili hosty do vedení. Od druhé třetiny jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě vyhráli. Dík patří rovněž našim věrným fanouškům," chválil Tomáš Mareš. Další utkání sehrají jeho svěřenci už v pondělí od 17.30 hodin v Českých Budějovicích.

Slovan Ústí – AZ Havířov 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Merta (Vágner, Vávra), 20. Tůma (Rod, Kolafa), 34. Roubík (Holomek), 53. Tůma (Holomek) – 11. Ostrčil (Jakúbek, Maruna), 18. Loskot (Repe, Ostrčil). Rozhodčí: Würtherle – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:2. Diváci: 732.

Ústí nad Labem: Petrásek – Kolafa, Holomek, Vl. Brož, Vágner, K. Černý, Smetana – D. Tůma, Roubík, Rod – D. Merta, J. Kloz, T. Vávra – Baránek, M. Hanzl, Pořický – Budínský. Trenér: Mach.

Havířov: Matoušek – Foltýn, Bezuška, Repe, Lenďák, Ostrčil, Graca, Bahounek – Fořt, Loskot, Jiránek – Maruna, Šlahař, Jakubek – Klimša, Pechanec, Sztefek – Matějek ml., Tomi. Trenér: J. Daneček.