Trenérům Machovi s Marešem se v kabině hlásily už i nové posily týmu – obránci Patrik Husák s Jaroslavem Kasíkem a útočníci Daniel Vrdlovec, Zdeněk Doležal, Patrik Poulíček a Jaroslav Moučka.

„První trénink bude zhruba hodinový, aby si kluci zvykli na novou výstroj. Od pondělí už ale začneme tvrdě makat, třikrát denně. Dvakrát na ledě a jednou na suchu. Takhle budeme trénovat až do začátku soutěže," nastínil plán přípravy trenér Slovanu Miroslav Mach.

ELITNÍ STŘELEC ODEŠEL

V jeho kádru došlo přes léto k velkým změnám, odešel například člen elitní pětky a střelec k pohledání David Tůma. „Tůmič šel na Kladno, s tím jsme nemohli nic dělat. Nebyl to náš hráč, byl Sparty a ta spolupracuje právě s Kladnem. Dále odešli obránci Holomek, Smetana či Pohl a z útočníků pak Tenkrát s Kuchlerem," vyjmenoval kouč hlavní ztráty ve svých řadách a rychle pokračoval:

„Naposledy odešel Dan Sobotka, který zamířil do nižší soutěže v Kanadě. Takže se ještě poohlédneme po nějakém bekovi."

Dva noví obránci už se ale představili na úvodním tréninku. „Přišli k nám Kasík s Husákem. Kasík hrál na Slovensku, sledovali jsme ho. Za dvě sezony tam udělal přes padesát bodů, je to solidní bek. Patrik Husák hrál za Prostějov, chtěli jsme ho," odtajnil Mach.

Z útočníků jsou v jeho týmu nováčky Zdeněk Doležal či Daniel Vrdlovec.

PENALTOVÝ SPECIALISTA

„Zdeňka jsme měli vyhlídnutého delší dobu. Nakonec se nedohodl s Litoměřicemi, tak jsme do jednání vstoupili a podepsal u nás. Je to dobrý hráč, dal dost gólů a když jsme proti nim hráli, tak nás při nájezdech vždy vykoupal. Takže by to mohl být i náš specialista na nájezdy," smál se Mach.

„S Danem jsme koketovali už v loňské sezoně, Šumperk ho ale nechtěl pustit. Je to hráč Slavie, který loni udělal přes třicet bodů. Snad se mu bude dařit i u nás," věří lodivod Slovanu.

V neposlední řadě jeho tým posílil i útočník Patrik Poulíček, který už dříve dres Slovanu oblékal. „Když jsme se dozvěděli, že ho Pardubice pouštějí, tak jsme mu zavolali a on na to hned kývl, protože u nás už působil a byl tady spokojený. Pro nás je to jedině plus," ví zkušený stratég, který si pochvaluje, že má už nyní svůj kádr pohromadě.

DŮRAZNĚJŠÍ HOKEJ

„Jsem rád za to, že nemusíme honit hráče na poslední chvíli. Loni jsme měli starší tým, teď to ale zkusíme trochu omladit, přivedli jsme mladé kluky a chceme s nimi hrát důraznější hokej," potvrdil kouč.

A jaké ambice tedy bude mít jeho družstvo? „Byl by od nás alibismus, kdybychom po loňské úspěšné sezoně a s tímto kádrem říkali, že se jdeme zachránit. Chceme být do osmého místa. Myslím, že tým na to má," je Mach přesvědčený.

Zároveň v Ústí chtějí stavět na dobré partě, jako v předchozích letech. „S Tomášem jsme vybírali hráče podle toho, jak zapadnou. Nechceme sem nikoho, kdo by mužstvu škodil. Chceme mít dobrou partu a myslím si, že právě díky partě jsme loni došli tak daleko."

A také díky nejlepšímu střelci v historii WSM Ligy Jaroslavu Roubíkovi, sluší se dodat. „Jarda zůstal, za což jsme rádi. Líbí se mu u nás. Snad tady bude hrát ještě tak tři nebo čtyři roky," dodal Mach s úsměvem.

ZMĚNY V KÁDRU HC SLOVAN:Přišli: Brankář: Jan Dlouhý (Slavia). Obránci: Patrik Husák, Jaroslav Kasík (oba Sparta). Útočníci: Daniel Vrdlovec (Slavia), Zdeněk Doležal (Sparta), Jaroslav Moučka, Patrik Poulíček (oba Pardubice).
Odešli: Obránci: Jan Pohl (Slavia Praha), Ondřej Smetana (Litoměřice), Ondřej Holomek (Zlín). Útočníci: David Tůma, Petr Tenkrát (oba Kladno), Jiří Kuchler (konec kariéry).