Hokejisté Ústí mají opravdu náročný úvod sezóny. Díky různým změnám pořadatelství, většinou v jejich neprospěch, odehrají v úvodní čtvrtině ze 13 zápasů hned osm na ledě soupeřů. A pozor! Situace se nezmění ani ve druhé čtvrtině, za polovinu soutěže tak doma odehrají jen 10 utkání, ven cestují hned šestnáctkrát!

„Samozřejmě, že je to únavné. Teď jedeme třikrát za sebou ven, pak sice hrajeme párkrát doma, ale venku máme Prostějov, Havířov a Frýdek-Místek. Tam přespíme a pak hned hrajeme znovu ve Vsetíně,“ soudí trenér Ústí Miroslav Mach.

Ten se také vrací k hodnocení zápasu na Kladně. „První dvě třetiny na Kladně připomínaly závod mercedesu s trabantem. Domácí nás mleli, naštěstí nás podržel brankář Soukup. Měli jsme i trochu štěstí, ve třetí části jsme ale zlepšili hru a dokonce jsme mohli zápas otočit.“

Tisková konference HC Slovan Ústí nad Labem
Hokejisté chtějí umazat poslední část dluhu a hrát play-off

Nyní míří ústečtí do Přerova, kde je opět nečeká nic jednoduchého. „Přerov byl už loni silný, letos přivedli ještě další hráče. Těžko se tam vyhrává, my ale opět věříme, bychom mohli nějaký bod přivézt.“

TRIPY JAKO V NHL

V Přerově půjde o druhé venkovní utkání během tří dnů, hned o dva dny později zamíří Slovan do Litoměřic. S nadsázkou se tak dá letošní sezóna Ústí přirovnat k cestování týmů v NHL. A to není jediná šňůra, v říjnu po zápase ve Frýdku-Místku přespí na Moravě a o dva dny později se utkají opět ve Vsetíně, na začátku listopadu sehrají pro změnu od pondělí do soboty opět tři utkání na kluzištích svých soupeřů.

„Kromě cestování je strašná nevýhoda, že venku se ty body získávají hůř. Ve druhé polovině sice budeme hrát více doma, ale pokud nám startovní pole hodně uteče, může to být velký problém,“ připouští lodivod ústecké kocábky. Ten tak sice bod z Kladna kvituje, zároveň však ví, že Slovan potřebuje víc.

„Bod s Vary i s Kladnem je skvělý, když se podíváte na jejich rozpočty a kádry, na druhou stranu v tříbodovém systému je to málo. Víme, že nám soupeři v tabulce nesmí moc odskočit, proto musíme sbírat co nejvíce bodů doma. Pak by mohla být druhá polovina soutěže naše výhoda,“ dodává.

Slovanu ale kromě cestování komplikuje stav také marodka, a to nejen ta ústecká, ale i mladoboleslavská. „Boleslav má teď také několik zraněných hráčů, stáhla si proto Kousala s Najmanem, kteří nám na Kladně chyběli. Naštěstí nám zatím skvěle chytají všichni brankáři,“ říká Mach.

Hokejisté Ústí se radují z branky.
Slovan měl Vary na lopatě, nakonec v prodloužení prohrál

Ústí nastoupí v Přerově v pondělí v 18 hodin, v Litoměřicích pak ve středu ve stejný čas. Může znovu překvapit favorita? A ovládne středeční derby? Bodový přísun v náročné části sezóny by byl opravdu více než vítaný.

Přehledně: Slovan na cestách
1) Kladno (23.9.), Přerov (25.9.), Litoměřice (27.9.)
2) Frýdek-Místek (14.10.), Vsetín (16.10.) (nocují na Moravě)
3) Přerov (30.10.), Litoměřice (1.11.), Slavia (4.11.)