1. Mladá Boleslav, 109 bodů: Nejlépe rozehranou sezonu mají Středočeši, kteří loni sestoupili z extraligy a mocně prahnou po návratu do elitní společnosti. O prvenství v soutěži se na dálku poperou s Olomoucí, na kterou mají náskok dvou bodů. „Chceme uhájit první místo v tabulce," přiznal v rozhovoru pro klubový web akcionář klubu a hráč Phoenixu Radim Vrbata. Bruslařský klub má situaci plně ve svých rukou, stačí mu v posledních třech kolech uhrát osm bodů. Při zaváhání Hanáků ale může triumf slavit už v sobotu na ledě Havlíčkova Brodu.

2. Olomouc, 107 bodů: Hanáci mají nejlepší formu z vedoucí trojice, z posledních čtyř zápasů dokázali uhrát plný počet bodů. Ani případných devět bodů jim ale k prvenství nemusí stačit, navíc s Mostem i Litoměřicemi, se kterými se ještě utkají, dokázali v letošní sezoně prohrát. Na druhou stranu, pokud by lídr z Boleslavi poztrácel body, Olomouc s ním má lepší vzájemnou bilanci, když letos Středočechy už třikrát porazila. V případě rovnosti bodů tak vyhraje soutěž právě tým z Hané. „Chtěli jsme získat body, abychom si udrželi naději na první místo v tabulce a popřípadě si zajistili druhé, kterého chceme určitě dosáhnout," prozradil po sobotním vítězství Olomouce na ledě Berouna vedoucí mužstva Josef Podlaha.

3. Ústečtí Lvi, 102 bodů: Vítězství Slovanu v základní části je v podstatě science fiction, i když za určitých okolností k němu ještě může dojít. Jisté je, že pokud Lvi nezvítězí ve středečním utkání s Mostem (17.30 hodin) a prohrají byť třeba až po nájezdech, mohou na prvenství v základní části zapomenout. „Šance na první místo už není nijak velká," přiznal po utkání v Havlíčkově Brodě kapitán Lvů Jaroslav Roubík.

Kdo s kým ještě hraje

Mladá Boleslav, 1. místo, 109 bodů: doma s Berounem (středa), v Havlíčkově Brodě (sobota), doma s Mostem (pondělí).

Olomouc, 2. místo, 107 bodů: doma s Havlíčkovým Brodem (středa), v Mostě (sobota), doma s Litoměřicemi (pondělí).

Ústečtí Lvi, 3. místo, 102 bodů: doma s Mostem (středa), v Litoměřicích (sobota), doma se Šumperkem (pondělí).