Čtvrtfinálová série WSM Ligy se stěhuje na sever Čech za stavu 2:0 pro Kladno, ale kdo zná Ústečany, ten ví, že právě teď začíná ta pravá show. Tým, který se pyšní sloganem „Nikdy se nevzdáme" už loni jasně dokázal, že se nepoloží za žádného stavu. Prohrávat v sérii hrané na čtyři výhry pro něj není konec světa…

„Uděláme všechno pro to, abychom sérii otočili a vynutili si další zápasy," říká pro klubový web Slovanu trenér Miroslav Mach. A jestli favorizovaní Rytíři dobře četli fakta ze základní části, možná už se jim rozklepala kolena. Slovan je totiž ve své aréně mnohem silnější než venku.

NA PORÁŽKY MUSÍ ZAPOMENOUT

Řečí čísel, v základní části doma Ústečané vyhráli 16 z šestadvaceti zápasů a byli pátí nejlepší v celé lize! Hned pět z deseti domácích porážek však utrpěli v posledním měsíci základní části a na to je potřeba zapomenout. „Teď budeme mít výhodu, že nás podpoří fanoušci," je přesvědčen obránce Jaroslav Kasík.

A podobný názor má i kouč Mach. „Slibujeme divákům, že nic nevzdáme, budeme bojovat až do konce. Dokud nebude mít jeden z týmů čtyři výhry."

Aby ale Slovan procitl, musí se bezpodmínečně probudit zatím spící střelec Roubík. Nejlepší hráč loňského play off letos zatím nasbíral jednu přihrávku. Ale pozor! Právě rozhodující chvíle Roubík miluje.
Jedno je jisté: Jestli to do teď Rytíře nebolelo, od čtvrtka nejspíše bude!