„Po Vánocích se vždy sezona láme. Chceme v lednu získat co nejvíce bodů," povídal mezi svátky trenér Ústečanů Tomáš Mareš. A hráči svými výkony jeho slova jasně potvrzují. Po senzační výhře na ledě Slavie si totiž poradili i s regionálním rivalem.

Výhra v derby se ale nerodila snadno! Ústečané sice měli více ze hry, dostat kotouč do sítě byl ale problém. Do vedení je ve 12. minutě poslal Roubík, pak se ale rozchytal hostující gólman Strmeň a diváci nestačili žasnout. Brankář Kadaně si nejprve poradil s únikem Merty i jeho následnou dorážkou a poté v další šanci vychytal i Roubíka.

Na další souboj nejproduktivnějšího hráče Slovanu s hostujícím mágem došlo ve 24. minutě a znovu byl úspěšnější Strmeň. Stejně jako před polovinou klání, kdy zlikvidoval samostatný únik Daleckého. Druhé trefy se ale žluto-modří přece jen dočkali, ve 37. minutě se prosadil Kloz a poslal domácí do trháku.

Ten mohl ve 49. minutě ještě umocnit faulovaný Tenkrát, nařízené trestné střílení ale neproměnil, když mu puk předčasně sjel z hokejky. Domácí se tak až do posledních chvil obávali o výsledek, hosté je totiž v závěru i díky dvěma přesilovkám zatlačili, kontaktní gól ale nevstřelili ani při hře bez brankáře.

Slovan Ústí – Kadaň 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Roubík (Smetana), 37. Kloz (Brož, Roubík). Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Toman. Vyloučení: 7:6, navíc Charousek (Kadaň) TS. Využití: 1:0. Diváci: 722.

Ústí: Soukup – Vl. Brož, D. Sobotka, Skočovský, Smetana, Bernad, Holomek, Macek – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Melka, D. Merta – Dalecký, Rys, Kuchler – Křivohlávek, Andres, Gengel. Trenér: Mach.

Kadaň: Strmeň – Mrázek, Tejnor, Szathmáry, Trefný, Blaha, Rohan, Charousek, R. Černý – Sloboda, Kverka, D. Kaše – Hlava, Hejcman, M. Kadlec – Šťovíček, L. Vrána, D. Vaněk – Ringler, Macháček, Wágner. Trenér: Beck.