Výhra nad posledním týmem tabulky se ale nerodila úplně snadno, Severočeši vedli už 4:0, jenže soupeř poté snížil na rozdíl jediné trefy. V závěru ale Ústečané zabrali a dalšími třemi góly definitivně rozhodli. „Jsme rádi za výhru, byl to pro nás zápas o šest bodů," pochvaloval si na oficiálním klubovém webu asistent trenéra Slovanu Tomáš Mareš.

Jeho svěřencům tentokrát nevyšel úvod zápasu dle představ. „Nevstoupili jsme do utkání dobře, neměli jsme pohyb, scházela střelba. První střelu jsme na brankáře soupeře vyslali až okolo deváté minuty, následně se nám podařilo vstřelit branku a do šatny jsme mohli odcházet za těsného vedení," popisoval Mareš dění na ledě.

Ve druhé části už se favorizovaný Slovan nadechl k lepšímu výkonu a výsledkem byly další tři přesné zásahy za zády hostujícího brankáře Dlouhého. Postupně se trefili Budínský, Gengel a Merta. „Druhá část byla z naší strany lepší, odskočili jsme Havlíčkovu Brodu na 4:0, jenže od stavu 3:0 si každý šel útočit a přestal hrát dozadu. Následovaly obdržené dvě branky v krátkém časovém sledu a inkasovali jsme hloupý gól na 4:3," neskrýval kormidelník Severočechů zklamání.

A mohlo být i hůře, hostující tým měl totiž i další šance. „Naštěstí už jim do branky nic nespadlo a závěr řádné hrací doby jsme si již pohlídali," řekl asistent trenéra.

Definitivní rozzuzlení dramatické zápletky přišlo v rozmezí 52. a 56. minuty, kdy se domácí trefili hned třikrát. Nejprve se podruhé v utkání prosadil Merta, poté přidal další gól Přeučil a výhru Slovanu zpečetil Baránek. „Jsme spokojení, že nám vyšly dvě natrénované akce, a to gól v přesilovce po nacvičené akci a branka Baránka po signálu, který zkoušíme delší dobu. Vyzdvihl bych také dobrou produktivitu," chválil Mareš.

Ústečtí hokejisté tak díky vítězství udrželi desátou příčku tabulky a v příštím kole se ve středu představí na ledě devátého Šumperka.

Slovan Ústí – Havlíčkův Brod 7:3 (1:0, 3:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Tůma (Černý, Rod), 22. Budínský (Kloz, Vágner), 27. Gengel (Brož, Baránek), 36. Merta (Kloz, Budínský), 52. Metra (Brož, Baránek), 55. Přeučil (Gengel, Smetana), 56. Baránek (Vágner, Kloz) – 37. Maliník (Kuchler, Rousek), 39. Heřman (Kolář, Kubalík), 51. Zdráhal (Babka, Semrád). Rozhodčí: Jechoutek – Krátký, M. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 1092.

Ústí: Petrásek – Kolafa, K. Černý, Vl. Brož, M. Vágner, M. Zdvořáček, Smetana, Holomek – do 45. D. Tůma, Roubík, Rod – Budínský, J. Kloz, D. Merta – Pořický, T. Vávra, P. Přeučil – Baránek, Kopta, Gengel. Trenér: Mach.

H. Brod: J. Dlouhý – Pavlíček, Kurka, Zítka, D. Sklenička, Semrád, D. Kolář – Maliník, Kuchler, Rousek – Půlpán, J. Heřman, Kubalík – Zdráhal, P. Sedláček, Babka – Chlubna, Milfait, Minárik. Trenér: Jeřábek.