Na první branku se ve Zlatopramen Aréně čekalo do 11. minuty a k nelibosti domácích fanoušků se prosadili hosté, když se z mezikruží trefil ústecký odchovanec Vít Budínský. Vyrovnání přišlo takřka vzápětí, už po 39 vteřinách hry dorazil Poživil za záda bezmocného gólmana Čecha střelu kapitána Roubíka.

Z nerozhodného stavu se ale favorizovaní Lvi neradovali dlouho. O tři minuty později totiž Hradečtí přečíslili domácí obranu a Tvrdík byl na konci akce, která znamenala druhý gól v ústecké síti.

Krátce po polovině zápasu to navíc s hráči Slovanu vypadalo ještě hůře. Při vyloučení Sýkory tečoval Švagrovský bombu Vobořila a hosté vedli na severu Čech o dvě branky. Vzápětí však zamířil na trestnou lavici Králíček a i domácí hokejisté se dočkali využité přesilovky, když skóroval kapitán Roubík.

Rozhodnutí zápasu přišlo v závěru třetí třetiny. Nejprve v čase 53:30 vyrovnal Boháč a o 39 vteřin později se podruhé v utkání prosadil nejproduktivnější muž soutěže Roubík a zařídil tak Slovanu zisk tří veledůležitých bo­dů.

Ústečtí Lvi – Hradec Králové 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Poživil (Roubík), 35. Roubík (Holomek), 54. Boháč (Čermák), 55. Roubík (Kovář, Pavlík) – 11. Budínský (Mikeska, Hendrich), 15. Tvrdík (Moskal), 32. Švagrovský (Vobořil). Rozhodčí: Zubzanda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 1350.

Ústečtí Lvi: Koutský – L. Poživil, Smetana, K. Černý, Špelda, Vl. Brož, Holomek, F. Pavlík, Sklenička – R. Kovář, Roubík, Ludvík – Lapšanský, Havlíček, Daniel Boháč – M. Čermák, T. Sýkora, Laš – Matai, V. Meidl, Handlovský. Trenér: Šindel.

Hradec Králové: J. Čech – Karlíček, Roupec, Vágner, Kania, Hendrich, Vobořil, Klement, Čáp – Vl. Říha, Mikeska, Budínský – Moskal, Tvrdík, Berger – Kubica, Švagrovský, Cetkovský – Valášek, L. Brož, Macháň. Trenér: Hosták.