„Zápas jsme prohráli v první třetině, poté už jsme hráli lépe, ale bohužel to nestačilo, protože domácí dobře bránili. Hlavním důvodem prohry je tedy špatný vstup do utkání a také soupeřova defenziva. Dlouho jsme se nemohli vypořádat s urputnou obranou na modré čáře. Navíc Jihlavě skvěle zachytal Filip Novotný," přiznal po utkání na klubovém webu Lvů trenér Jaromír Šindel.

Úvodní branku zápasu obstaral už v sedmé minutě Jeslínek, který zužitkoval krásnou přihrávku Martina Filipa zpoza brány. Jihlavští hokejisté byli v úvodu zápasu jasně lepší a už ve 13. minutě se dočkali druhé branky, když se prosadil Polcar.

Ve druhé třetině sice Ústečané zlepšili pohyb a dostávali se i do šancí, branek se ale diváci nedočkali. Ve třetí části mohl nejprve udeřit hostující Čermák, toho ale v úniku vychytal gólman Novotný a ve 49. minutě se na druhé straně trefil Čachotský. Lvi se sice nevzdali a dál bojovali, dočkali se ale jen snížení, když se v přesilovce trefil Sklenička.

„Povedl se nám vstup do utkání, poté už se začala projevovat soupeřova kvalita. Ve druhé třetině jsme udělali spoustu chyb, kterými jsme soupeři darovali šance. Závěr jsme ale i přes inkasovanou branku v oslabení odehráli velmi dobře," pochvaloval si po zápase jihlavský kormidelník Petr Vlk.


Dukla Jihlava – Ústečtí Lvi 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Jeslínek (Filip, Dobrovolný), 13. Polcar (Hubáček, Jaroš), 49. Čachotský (Drtina, Maliník) – 55. Sklenička (Poživil, Tůma). Rozhodčí: Humpolíček – M. Černý, Klein. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 1473.

Jihlava: F. Novotný – Ficenc, Drtina, Zadražil, Dobrovolný, Kolafa, Podlipnik, Jaroš – Hodek, Maliník, Čachotský – M. Jeslínek, M. Filip, L. Krupka – Polcar, R. Hubáček, A. Zeman – Pometlo, Pekárek, Kadlec. Trenér: Vlk.

Ústečtí Lvi: Orct – L. Poživil, Smetana, F. Pavlík, Vobořil, Vl. Brož, Holomek, Motejlek – R. Kovář, Hess, Rod – J. Kloz, Daniel Boháč, Laš – D. Tůma, Matai, Handlovský – P. Přeučil, M. Čermák, Sklenička. Trenér: Šindel.