„Jsme rádi, že jsme zápas zvládli za dva body. Měli jsme ho sice rozehraný na tři body, ale na začátku třetí třetiny jsme zaspali," řekl po utkání pro klubový webu Rebelů asistent kouče Lvů Jiří Mička.

Jeho tým prohrával na ledě Havlíčkova Brodu od 17. minuty, kdy se prosadil Endál. Na začátku druhé části měli navíc domácí ideální možnost své vedení navýšit, ujíždějícího Endála stáhl Smetana a rozhodčí nařídili trestné střílení. To však faulovaný hráč neproměnil. „Byla škoda, že když jsme vedli 1:0, tak jsme nedali trestné střílení. Kdybychom odskočili na dva góly, myslím si, že by se to vyvíjelo jinak," litoval na klubovém webu kouč Rebelů Jiří Rech.

Ve 30. minutě bojovného utkání napálil domácí Novotný jen tyč a vzápětí udeřilo na druhé straně. Tůma našel Černého, jehož střela skončila v síti – 1:1. A aby toho nebylo málo, o čtyři minuty později otočil skóre Přeučil. „Havlíčkův Brod hrál velice dobře, dobře bruslil a měl hromadu šancí. Nás podržel v bráně Petrásek," přiznal Mička.

Vedení Lvů ale nevydrželo dlouho, soupeř ve třetí části dvěma góly stav utkání otočil. Tři minuty před koncem třetí části ale Poživil vyrovnal a poslal duel do prodloužení.

„Ke konci zápasu se hra přelévala nahoru-dolů. V prodloužení jsme ustáli oslabení a dali jsme tyčku," vyprávěl Mička, jehož tým nakonec urval bonusový bod v samostatných nájezdech a dál tak zůstává na druhé příčce prvoligové tabulky, šest bodů za vedoucí Mladou Boleslaví.

Havlíčkův Brod – Ústečtí Lvi 3:4 sn (1:0, 0:2, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Endál (Vondráček), 43. Protivný (Vondráček), 49. Vondráček (Micka) – 30. Černý (Tůma, Hořava), 34. Přeučil (Čermák, Holomek), 57. Poživil (Kovář), rozhodující nájezd Roubík. Rozhodčí: Hejduk – Guth, Rittich. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 1056.

Havl. Brod: Dolejš (41. Suchan) – J. Pavlík, Protivný, Soldán, Ostrčil, Morava, Novotný, Jelínek – Micka, Endál, Vondráček – Rytnauer, Knotek, Ondráček – Stehlík, Štěpánek, Musil – Kozlík, Fiedler – Blažek. Trenér: Dvořák.

Ústečtí Lvi: Petrásek – L. Poživil, Smetana, K. Černý, P. Hořava, Vl. Brož, Holomek, F. Pavlík, Vobořil – R. Kovář, Roubík, Ludvík – D. Tůma, Sýkora, Handlovský – Přeučil, M. Čermák, Sklenička – Kloz, Daniel Boháč, Laš. Trenér: Šindel.