V pokračování čtvrtfinálové série se od 17.30 hodin představí na ledě favorizovaného giganta z Chomutova a budou zde odvracet vyřazení.

Slovo, které vystihuje vše

„Zázraky se občas dějí a my se o jeden chceme pokusit," říká před pátým utkáním ústecký trenér Miroslav Mach. Jeho tým prohrává 1:3 na zápasy a další porážka znamená konec.

To slovo vystihuje všechno. Zázrak. Na nic jiného už snad ani Ústečané spoléhat nemohou. V sérii je kosí nemoci a zranění, hrají na tři pětky.

S desetinásobně menším rozpočtem vzdorují krvelačným Pirátům co to jde. Po domácích výsledcích 2:9 a 1:5 už se ale zdá, že Slovanu dochází dech.

Útoky ambiciózní armády

„Únava je znát. Jedeme z posledních sil, zbylo nás pár," povídá pro klubový web brankář Michael Petrásek.

Muž, který v předkole vynuloval Kadaň třemi čistými konty ve čtyřech zápasech, nyní marně odráží útoky ambiciózní armády z Chomutova. Snaží se co může, ale tahle bitva se zdá být prohraná…

„Samozřejmě bychom sérii rádi vrátili do Ústí a ještě jednou tady naplnili stadion. Bude to ale nesmírně těžké. Musíme dobře bránit a dát nějaký gól. Jak řekl už Jarda Roubík, Chomutov je výborný do útoku, ale v obraně je to horší. Naše šance pořád žije, chceme je potrápit," vzkazuje trenér Mach Pirátům.

Mohlo by se zdát, že jde o labutí píseň, u Slovanu ale těžko odhadovat. Vždyť tenhle tým razí heslo: „Bojuj a vyhrávej, nikdy se nevzdávej!"