Proběhne tady regionální kolo nejmasovější taneční soutěže roku v České republice s názvemDance Life Tour2012! Celkem 15 tanečních klubů z celého kraje přiveze 73 formací, s nimiž budou bojovat v disciplínách hip hop, street, modern, disco, jazz, show dance, latino show a dalších.

Nejpočetnější zastoupení bude mít domácí ústecký klub DANCE CENTER MARVERCI (178). Dorazí však i další kluby, které zde budou bojovat v extralize, v druhé i třetí lize (choreografie rekreačního tance), a to v několika tanečních stylech. K favoritům nejvyšší extraligové soutěže budou již tradičně patřit tanečníci chomutovského klubu BEETHOVEN D.C.EXE, který je úspěšný i na mezinárodním poli stejně jako STARDANCE Chomutov a také pořádající taneční studio TS Freedom. 

O postupy do zemského a následně celostátního kola budou bojovat i tanečníci TK Luna Louny, STK GEBERT Ústí nad Labem, TŠ Step by Step Mikulášovice, VIVAjump Teplice, HD zLouni, Her Majesty, TK Dynamic Ústí nad Labem nebo The F.A.C.T. Soutěž začíná v 10.00 hod. a vstupenky jsou k dispozici na místě.

„Jde o nejnavštěvovanější taneční akci v našem kraji aodhadujeme, že soutěžící kolektivy bude povzbuzovat přes tisícovku diváků,“ předvídá Silvie Netíková z ústeckého klubu Freedom, který regionální kolo již poněkolikáté pořádá a sám bude bojovat o tituly především ve stylu  street dance show.

„V některých disciplínách dojde opravdu k velkému boji," tvrdí pořadatelka akce a dodává, že porovnávání těchto silných týmů porotě rozhodně nezávidí. Rozhodovat budou odborní porotci z řad známých a úspěšných tanečních choreografů a trenérů, kteří budou rozděleni do jednotlivých skupin podle tanečního stylu – ART, special, street a disco.

Letošní již pátý ročník této nejmasovější české taneční soutěže má25 kol(10 regionálních, 8 zemských a 7 mistrovství ČR), která budou probíhatve 14 městechcelkem33 víkendových dnů(březen až červen)! Rozdáno bude přes45 tisíc medailí, uděleno bude zhruba40 titulů mistrů ČR formací a 50 titulů mistrů ČR. Dalších 24 formací se bude moci po celý rok pyšnit titulem vítěze soutěže "celostátních kol“.

Tanečníci budou soutěžitve 28 disciplínách, z toho 16 extraligových (I. liga o tituly mistrů ČR a postupy na mezinárodní soutěže), 8 národních (II. liga o vítězství v celostátním kole) a 4 zemských (III. liga o mistrovské tituly Moravy a Čech).

„Chceme, aby se do soutěže mohly zapojit, jak ty nejlepší taneční týmy z celé ČR, tak i začínající kluby a aby si všichni skvěle zatančili, pobavili se a měli příjemný pocit z výher. Proto jsou disciplíny rozděleny do třech výkonnostních kategorií,“ poukazuje na zvyšující se atraktivitu soutěže Jiří Hubený, prezident občanského sdružení Czech Dance Organization, které soutěž již pátým rokem pořádá.