Galerie Emila Filly otevře výstavu kurátorek Lucie Machové a Anny Vartecké s názvem Tektonika paměti.

„Výstava mapuje pohyby vzpomínek v českém a slovenském mladém umění. Spojení česko-slovenské scény vychází z přirozených vazeb těchto dvou zemí, které do roku 1992 nedělila žádná hranice. I dnes mají mnoho společného geograficky, politicky i uměleckohistoricky. Do velké míry jsou akademická prostředí obou států stále propojena. Silná je fluktuace studentů i pedagogů, umělecké přehlídky a soutěže jsou cílené na česko-slovenskou oblast," popsal Tomáš Petermann, mluvčí Armaturky.

Napřed práce…

Na výstavě „Tektonika paměti" se představí tito vystavující umělci: Adéla Babanová, Štěpánka Bláhovcová, Miroslav Hašek, Katarína Hládeková, Romana Horáková, Blanka Kirchner, Magdaléna Kuchtová, Dominik Lang, Monsters, Katarína Poliačiková, Pavla Sceránková, Rudolf Samohejl, Štěpánka Sigmundová, Tereza Sochorová a Jaroslav Varga.

Vedle jedné velké expozice ale kulturní prostor Armaturka zve také na dvě menší výstavy. „Galerie Pro design zde nabídne výstavu rezidentů Armaturky a studentů Ateliéru Design interiéru FUD UJEP, zároveň i Františka Hůlu, Tomáše Rejmona, Mikuláše Zippera. Výstava s názvem Modul prvek mapuje jejich rezidenci," připomněl mluvčí předlické Armaturky.

Malá galerie studentek oboru Kurátorská studia FUD UJEP Martiny Johnové, Martiny Raclavské a Zdeňky Kuželové pak dnes večer zahájí výstavu Jany Doležalové „Téměř evidentní skutečnost, že dva popisy jsou lepší než jeden" z ročního cyklu 'Proč přemýšlet o budoucnosti?'.

…poté zábava

Ale nejen prací a uměním živ je člověk. Navíc „Vánoce jsou na krku". A tak se po zahájení výstav v Armaturce odehraje předvánoční afterparty Fakulty umění a designu ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Jste zváni.