Když se ji zeptáte na její sen, je v rozpacích. Odvahu prokazuje při lezení po skalách, má sílu, nebojí se výšek. Vyzkoušela si i náročnou feratu v Děčíně. Přitahují ji prkna, co znamenají svět, líbí se jí Miroslav Donutil ( zejména v roli Trufaldina ), jeho mluvené slovo, věrohodnost divadelních postav.

SPOLUPRACOVALA S GONČAROVEM

Zajímá se o moderní tanec. Měla tu čest spolupracovat se sólistou ústeckého baletu Vladimírem Gončarovem, na některých jeho akcích.

"Od pěti let dělám balet v našem divadle. Studio vede Jana Jandorová, učí nás elegantnímu pohybu, prostorové orientaci, názvosloví. Všechny cviky jsou ve francouzštině. Stačí název cviku a my už víme, co máme dělat. Je nás tam patnáct , většinou holky. Někdy proto musíme hrát na jevišti kluky. To máme vlasy sepnuté do culíku, samozřejmě k tomu patří klučičí kostým," směje se okatá dívenka.

V osmi letech se poprvé objevila v dětské roli ve večerním představení opery Tosca. Hrála prý ministranta a andílka.

KŘIČELA, ŽE MEDVĚD SE UTRHNUL

"To se nedá zapomenout, měla jsem trému, nechtěla jsem to pokazit. Zkušenosti vás uklidní. Není to fráze, vím o čem mluvím. Účinkovala jsem v Prodané nevěstě, dokonce jsem tam měla mluvené slovo. Křičela jsem ze všech sil: spaste duši, spaste duši, medvěd se utrhl. Potom přišel Shakespeare, Sen noci svatojánské. Tam tančím malou vílu. Následuje představení Beatles, Louskáček, Polovecké tance, Broučci. Procestovala jsem se souborem kus republiky, samozřejmě pouze v dětských rolích a mohla porovnávat. To naše divadlo je krásné. Všichni Ústečané by to měli vědět. V pondělí jsem hrála v Chebu, sedmkrát nás vytleskali diváci. Dobrý! Po škole si mě vyzvedli, před půlnocí jsem byla v posteli. Chebské divadlo je daleko menší než to naše," tvrdí upovídaná Pavla a maminka doplňuje, že se hrál Louskáček.

Šikovná dívenka hrála v Jablonci, v Karlových Varech, v Pardubicích, v Jihlavě, v Mladé Boleslavi, v Praze. V úterý 14. února ji uvidí i spolužáci z Gymnázia a Střední odborné školy Dr. Václava Šmejkala.

To bude zase hrát kluka a myš v Louskáčkovi. Každé představení si moc užívá, pomalu si musí zvykat, že šanci dostanou mladší. Je to už slečna a kostým se nedá věčně natahovat. Stejně jako balet má ráda moderní tanec, kde může uplatnit svůj temperament.

Na základní škole chodila do dramatického kroužku, bavilo by ji i divadlo. Snů má plnou hlavu, který zvítězí ještě sama neví. Tak ještě chvilku počkáme, třeba půjde ve šlépějích těch slavnějších. Víte, že tu začínali třeba Bartoška, Zedníček, Heřmánek a kde dneska jsou. Držíme palce.