Jsou kamarádi úspěšných Idio & Idio z Ústí, jejichž Terka zpívá v písni Maybesexuál z novinky Zanechat stopu (2016). „Jestli máme v písničkách lásku, může za to zpěvák a autor textů JCob," říká kytarista Dan, který se umí pro show i focení drsně namalovat.

Prazáklad A New Chapter byla parta Merlot, kde JCob zpíval a Kuba Stein (dnes basa) hrál na elektrickou mandolínu. Ryze mužská kapela se ale ženským členům brání, jak může, Terka z Idio je čestná výjimka.

PRASKALY MU STRUNY

Ač odehrál JCob první koncert v barvách kapely v triku temného rytíře Batmana, komiksy kapelu neinspirují. „To spíš pocitově," soudí zpěvák. Má rád temnější komiksy, ne rozjuchané supermany. „Ve finále tomu moje texty odpovídají. Až na jednu aktuální výjimku, na song Maybesexuál. To je spíš sranda," tvrdí.

Dan je konečně spokojený s kytarou. „Ale měl jsem éru, kdy mi struny často praskaly, což se prodražilo. Tak čtyři roky zpátky mi pravidelně za pět koncertů třikrát praskla struna. Já přestruňoval a kluci dali nějakej stand-up, aby to zachránili," vzpomíná.

A co nejdrzejšího kdy komu provedli? „V Děčíně v jednom baru po návratu z koncertu odněkud z dálky jsme kapele Hentai Corporation oznámili, že s nimi hrajeme druhý den v Ústí v klubu Doma. Nebyla to pravda, ale druhý den dopoledne mi volal jejich manažer, že s námi počítá. Zahráli jsme tam a byl to jeden z našich nejlepších koncertů vůbec. Lidé nás skvěle přijali," dodává JCob.

Pivovarské slavnosti 2016 v Ústí n. L.
Pivo v sobotu poteče v Ústí proudem