Od 19.00 zde vystoupí Daniel Pelikán (housle), Michal Mašek (klavír, průvodní slovo) a Jan Brabenec (obrazy, průvodní slovo).

Na programu akce bude Beethovenova „Bouře" i Sukova „Píseň lásky a další komorní". Ale také sólové skladby Mozarta, Dvořáka a Schuberta.

„A to v tematicky zaměřeném večeru, který bude doplněn výstavou obrazů a povídáním o Vídni výtvarníkem a spisovatelem žijícím v Rakousku Janem Brabencem," vysvětlil pro Deník ústecký klavírní virtuóz Michal Mašek, zakladatel a také pořadatel Hudebních setkání. Ta se poprvé v novém školním roce odehrají přímo v Ústí.

Kvalitní klavír

„Hudební setkání na Větruši pořádám z více důvodů. Za prvé je to poblíž centra Ústí nad Labem, pak je to pěkný, akusticky zajímavý sál a konečně, mají tady i kvalitní klavír," uvedl Michal Mašek ke koncertu, na který je vstupné jen 100 korun. Lístky seženete v Hudebninách na Mírovém náměstí nad MacDonaldem.

„Jan Brabenec je jedním z nejpozoruhodnějších současných výtvarných umělců. Svou tvorbou a životem propojuje to nejlepší z rakouské a české kultury. Narodil se v roce 1945 ve Starém Plzenci, vystudoval Vysokou školu architektury a stal se nezávislým výtvarným umělcem," je z umělce nadšený tisk.

„Koncert pořádám ve spolupráci s hotelem Větruše, exkluzivním partnerem je společnost Metall-Plast Recycling. Těším se na publikum," dodává Mašek.