Hudba vládla v sobotu večer již 8. Plesu severočeských patriotů v DK Ústí. Venku návštěvníky uvítal Luis Armstrong, ve foyer latina, v sále ABBA. Do startu zbývá pár minut, tanečníci si rovnají na parketu deštníky a stoličky. A už to jede!

Předtančení a la pan Tau je svižné, příjemně šokuje show kouzelníka Richarda Nedvěda. Vykouzlí hrdličku a pak návštěvnici, kterou vzal na jeviště, ukradne kalhotky a všem svou trofej ukazuje.

„Nedvěd byl skvělý, obdivuju i Terezu Kerndlovou. Dvě hodiny před plesem byla na kapačkách, přijela nachlazená, ale o vystoupení na prestižní akci nechtěla přijít," shodují se moderátor akce Kamil „Tau" Bílský a pořadatel plesu Libor Zajíček.

VALČÍK ZAPLNIL PARKET

Dvořákův Boom Band, který doprovází i Zagorovou či Gotta, začíná valčíkem, hned je plný parket. Diváci, kteří přišli do sálu po červeném koberci, si akci užívají. „Těším se na Lou Begu," říká Petr Lüftner. „I na No Name, s nimi jsem si povídal. Přítelkyni jsem přemlouval 14 dnů, nechtělo se jí sem."

Vidíme úvod klipu k nové písni Lenky Graf Noc lásky, ale na pokračování písně s tančící bílou dívkou a Afroameričanem si musíme počkat až málem do finále před koncertem slovenských hitových No Name. Zazpívala i Marta Jandová.

„Byl to zážitek, s Martou Jandovou být na pódiu," chválí si host Dominik.

„Těšil jsem se spíš, že tu potkám známé a přátele než hudební hvězdy," dodává boxer Lukáš Konečný.

DRES ZA 35 TISÍC

Nezbytným prvkem plesu je stejně jako loni benefiční dražba sportovního dresu. Tentokrát ten svůj i s podpisem věnoval Španěl Torres. Elegantní návštěvník dres draží za neuvěřitelných 35 tisíc korun, pořádající agentura Crazy Production v čele s Liborem Zajíčkem výtěžek benefiční aukce dorovnává na 75 tisíc korun. Na místě vypisují šek rodičům handicapovaného chlapce Šimůnka Matuše.

Čtěte také: Plesy se stěhují do Trmic. Jsou levnější

XX. Ples všech Ústečanů bavili pistolník Joe a Zagorová

Plesy na Ústecku mají své velké hvězdy. Město ale ani letos ples neuspořádá