"Ani nevím, kolikátý je to ročník, na Valentýnskou zábavu s živou hudbou a programem se všichni moc těší. Je tu asi stovka klientů ze všech čtyř ústeckých Domovů pro osoby se zdravotním postižením. K poslechu a tanci hraje B-Band ze Střekova, připravena je tombola, několik soutěží a hlavně bublinový specialista ze Slaného Umělecké jméno neznám, ale vím, že je to rodák z Ústí nad Labem. Jmenuje se Filip Edr a už jsem ho jednou viděla. Tady je vždycky parket plný, začínalo se dámskou volenkou a tančili i vozíčkáři," svěřuje se hlavní organizátorka akce Lenka Reichelová.

BUBLINOVÝ TANEC NA ZÁVĚR

Když přišel na řadu bublinový specialista, nastalo ticho jako v kostele. Nikdo totiž nevěděl, co se bude dít. Štíhlý muž zamíchal záhadnou tekutinou a potom vyloudil zasloužený potlesk. Velikánské bubliny poletovaly nad hlavami diváků, dokonce několik dobrovolníků umělec uzamkl do bubliny, což se všem moc líbilo.

Na závěr svého vystoupení vyhlásil Filip Edr bublinový tanec a nikdo nezůstal sedět na židli. "Zábavou se živím už dvacet let. Podle potřeby jsem kouzelník, žonglér, tanečník, dnes jsem vyráběl bubliny. Skutečně pocházím z Ústí, bydleli jsme v Krásném Březně," prozradil na sebe šikovný muž.

Tombola byla rozdělena do několika částí, aby stále bylo co nabízet. Tančilo se dvojicích, sólo i ve skupinách. Tahle akce se moc povedla, podávala se vychlazená limonáda, ke kávě se servírovala domácí bábovka, oči tanečníků zářily nefalšovaným štěstím.

V úterý U Kastnerů bylo prima, škoda, že tam nebyla TV Prima.