V pátek, kdy bylo možné tančit na reggae partu Švihadlo i avantgardní zpěvačku jménem Vladivojna la Chia, mohlo přijít víc lidí.

Hole, meče, čisté ruce

V sobotu akci potrápil i déšť. Ale bavili tu revivaloví „ústečtí Beatles" The Boom, hard rockoví komedianti Točílas, orientální tance Karima.

A staré čínské bojové umění ving tsun školy Missing-Link ukázalo, že se násilníkovi či lupiči ubrání i žena nebo slabší muž. Došlo na hole, meče i čisté ruce. Bylo to rychlé, efektní a dost zajímavé.

Lahůdkou soboty byla zmoklá pop beat boxová roztančená show zpěváka En.Dru s hosty Jirkou Vidasovem (klavír) a Martinem Svátkem (zpěv). Bavič z Ústí, muzikant i komik Endjrů, nabídl vedle one man show (i v ní) koktejl muziky, soulu, funky, popu, latiny a dalších stylů.

Květy přivolaly déšť

Brněnský bigbítek Květy Martina E. Kyšperského přivezl na hrad Střekov, kde se ještě kvůli sanaci skály zatím nedá hrát na nádvoří, nové album Miláček slunce. Z něj hrály Květy i úvodní song Je podzim…

Už při Květech pršelo, ale během nich přestalo. Květy měly na prodej svou novinku i na LP a „starých" audio kazetách, nabízely singl a kompilaci písniček Psích vojáků „Sbohem a řetěz" od různých interpretů, třeba Květů, PPU či Houpacích koní z Ústí, Garáže, Echt, UJD… CD lze jen doporučit stejně jako osvojení některého ze psů ústeckého útulku pro opuštěná zvířata.

K osvojenému psu pět CD zdarma

Pejsky k osvojení nabízelo v sobotu na benefičním Útulek festu na hradě Střekov Centrum pro zvířata v krizi v Ústí.

Na tradiční hudebně divadelní akci to byla radost, naděje pro zvířata i lidi, ale také smutek.

„Tříletý Vilík přišel do útulku v Ústí se starým zraněním. To bohužel nešlo ošetřit jinak než amputací levé přední nohy. Vilík je čistotný a vstřícný pejsek, ani přes své zranění nezanevřel na lidi. Je zvyklý v bytě," řekla na festivalovém pódiu moderátorka Kytička.

Martin E. Kyšperský, lídr skupiny Květy z Brna, nabídl pět CD své kapely tomu, kdo alespoň jednoho psa adoptuje na místě. „Útulek fest máme rádi, každý rok nám na měsíce leden a únor vydělá na kvalitní krmení pro psy a kočky," řekla Hana Javůrková, ošetřovatelka psů a koček.

Po šesté večer pobavilo lehce šílené litoměřické sci-fi punkové divadlo Sex Culomets spolu s kapelou Švindl. A pak se ke slovu se dostala i ústecká prog rocková senzace Inventa Storka. Krása.