„Vloni jsem byl nemocný, tak jsem dost skládal , vypisoval se z frustrace." Tak popisuje vznik nového alba „Changing of Tides" britský kytarista a písničkář Justin Lavash.

Nejrozmanitější album

Vydává ho po třech letech a je žánrově nejrozmanitější, jaké natočil. Už v úvodní písni If You Weren´t My Friend současně roztančí i zklidní, styly si u něj podávají dveře, je radost to slyšet.

„Název alba značí proměny v mém životě. Stárnu, mé tělo nezvládá tolik stres, i to je na albu zachyceno. A to nemluvím o změnách ve světě, v ČR, v mé rodné zemi, v politice… Není to politické album. Vadí mi každý extremismus," glosuje vznik CD písničkář, který deset let považuje za svůj domov Prahu.

Zaujal ji osobitou brilantní hrou na kytaru i zastřeným hlasem. Spolupracoval s Lenkou Dusilovou, Michalem Horáčkem, Načevou, Vladimírem Mertou, Sunflower Caravan či nově s písničkářkou Radůzou na její novince Maraton: příběh běžce.

„Mnozí z nich jsou na CD Changing of Tides, jen Radůza zatím ne. Krom producenta Iana Keloskyho si přizval mě a kytaristu Josefa Štěpánka, mezi hosty je zpěvák Dan Reed (USA), basista Jerry Sallis (UK), Lenka Dusilová i její pianistka Beata Hlavenková, cellista Jonáš Krejčí i trombonista Štěpán Janoušek," nechal se slyšet David Landštof.

„S hosty CD se při hraní cítím dobře. Fantastický bubeník Landštof je jeden z nejlepších v ČR. Beata je lyrickou pianistkou, ale v její hře je i něco silného, v přístupu je až avantgardní. I s Lenkou je pro mě radost hrát, má perfektní hlas. Štěpán Janoušek je z nejtalentovanějších mladých hráčů ČR, mělo by se o něm více mluvit," říká Lavash.

Co zahraje U Červa?

Všem, kteří zrod alba u labelu Transistor crowdfundingově podpořili, nelze než děkovat. Přispěli ke vzniku desky citlivé, nadčasové.

A který song Justin dá na Brozánky FESTU v sobotu 22. 8. na Farmě U Červa? Jistě pěknou mysticky bluesovou Storm Approaches s foukací harmonikou i s elektronikou. Asi i baladu titulní, umocněnou cellem Jonáše Krejčího, pak i vláčnou When You´re Down, bigbít That´s How či One Day do funky…

Zdroj: Youtube

A snad z alba zazní zazní i finální Keep Pushing Foreward, ač je na CD dílem hned osmi lidí včetně Dana Reeda. Jistě nás U Červa strhne a rádi se přidáme.

Brozánky FESTČtvrtek 20. srpna:
UKRUTNÁ VEVERKA
PAVEL HOUFEK BAND
ČISTÍRNA POKAŽDÉ JINAK
ZELENINA
TONY DUCHÁČEK A GARAGE
MIZEFSY
THE CELL
NIRVANA SPIRIT
WINNETOU A BRUCE WILLIS
SKLAP
THE BACKROAD Deals
CLOCKWORK BANANA
STARÁ ŠKOLA
M. ŠEPS A KONOPTIKUM TRIO
Pátek 21. srpna:
LEGALIZACE
CVOKHAUS
1202 STATION
CASCABEL (SK)
DEFINITIVNÍ ENTENTÝK
MANIAC SILVERBONES (IT)
NEW BLACK JACK
DYMYTRY SCHLAK
DERATIZÉŘI
TOTÁLNÍ NASAZENÍ
DEEP STARE
SNOW FLOWERS
ZERO ZERO
FACES ARE FICTION
F.S.
Sobota 22. srpna:
HOWLIN KING SNAKE (DE)
U 73
DESTROYSELF
SCREAM OF THE LAMBS
URAGGAN ANDREW
M. ŠEPS & TEWAHEDO MoM
NERREA
CAERRION
LAST REBEL
HORNY EVILS
CUMBAL
ASAKRA
OSKAR PETR TRIO
BLUE ROCKET (unplugged)
MARSYAS
V. MERTA & O. FENCL
JUSTIN LAVASH (UK)
CZECH FLOYD (Pink Floyd tribute)
Recycler ZZ TOP
Pořadatelé vzkazují: Hrát se bude za každého počasí!