Na unikátním koncertě měl Gott 16. června předvést, že umí i country. Zazpívat měl s orchestrem Pavla Větrovce, rodilého Ústečana. „Už jsme ho tak viděli na jednom festivalu, byl skvělý. Chtěli jsme, aby country potěšil i fandy v Ústí," řekl jeden z pořadatelů Josef Vejlupek.

Gotta pro Ústí zařídil manažer Oscar Hahn z Prahy. Ač na akci visí plakáty i billboardy, zpěvák-legenda do Ústí na country nedorazí.

„Bohužel jsou tu technické podmínky, které nám neumožní vše dotáhnout do konce. Pro nás to není příjemné, už jsme do toho investovali peníze na propagaci," potvrdil Hahn.

Karel Gott.
Dvoranu Porty roztleská legenda Karel Gott

„Problém není ve faktu, že si Gott vždy přeje, ať pořadatel počítá s mokrou variantou. Mohli jsme využít zimní stadion, kde už Gott úspěšně zpíval a vystupují tu i Alexandrovci," reagoval Hahn na jednu ze spekulací.

CHYBA DODAVATELE?

„Nezlobte se, víc neprozradím. Ať už je důvod jakýkoli, určitě by se ho chytil bulvár a vše překroutil. To si nepřejeme, ale chyba není na straně Gotta. Prostě někteří manažeři nejsou schopni dodat, co slíbili. Tudíž jsme to museli bohužel odpískat. Jsme teď škodní, ale neriskujete-li, nic nezískáte," tvrdí Hahn.

„Bydlím kousek od Letního kina, že je koncert zrušený, mě dost mrzí. Užila bych si ho, mám Gotta ráda, měli jsme ho kdysi „v rodině". Bylo u nás pět Karlů," ohlédla se ústecká výtvarnice Zdena Malá. „Karla jsem nikdy naživo neviděla. No a bohužel zase neuvidím," je dost naštvaná Ústečanka.

Rozmrzelý je i folkař Samson Lenk. Měl tu zpívat v triu Hop Trop. „Pořadatelé nás přemluvili. To, že se akce nekoná a oni ani nedali vědět, považuji za neprofesionální," řekl.

Finále Porty se koná od 1. do 4. června na Laguně na Severní Terase.

Spirituál kvintet hrál poprvé na hradě Střekov, přišlo tisíc lidí.
FOTO: Spirituál kvintet hrál poprvé na hradě Střekov, přišlo tisíc lidí