„Ve středu 24. května 2017 se od 18 hodin začne na scéně Severočeského divadla naše tradiční akce, Slavnostní závěrečný koncert," potvrdil Marek Korbelyi, ředitel ZUŠky i hudebník ústeckého divadla..

Na co se můžeme těšit? A může přijít kdokoli?
Mladí umělci pohladí vaši duši, mladí umělci potěší vaše uši i oči. Uvidíte a uslyšíte zkrátka to nejlepší, co se letos v hudebním, literárně-dramatickém a tanečním oboru naší Základní umělecké školy urodilo. Přijít může každý, kdo sehnal vstupenky. Vstupné je letos symbolické, jen 70 korun.

Můžete být konkrétní i v případě nástrojů?
Žáci našeho hudebního oboru zahrají sólově na kytaru, housle, flétnu i na klavír. Soubory vystoupí v tradičním i ne zcela obvyklém nástrojovém složení. Vedle nich se představí pěvecké soubory a sbory. Atmosféru večera dokreslí ladným pohybem a hereckým projevem žáci z tanečního a literárně-dramatického oboru.

Pochlubíte se úspěchy ZUŠ. Dřív to tak nebylo…
Nebylo, ale teď už je. Ten večer letos podruhé věnujeme úspěšným žákům a pedagogům ZUŠ Evy Randové, kteří letos uspěli v soutěžích a přehlídkách na krajské i v celostátní úrovni a v mezinárodních kolech.

Až hudba dohraje, už bude hotovo, že?
Vlastně ne. Slavnostní koncert v divadle je jen jedna z akcí, které na konci školního roku pořádáme. V Muzeu města Ústí už 1. června máme – jako loni - vernisáž výstavy výtvarného oboru a komorní koncert. Další koncerty a vystoupení, třeba absolventské a závěrečné, mohou zájemci navštívit během května a června. Takže přijďte vzdát hold kamarádům nebo blízkým, přijďte jim zatleskat. Zaslouží si to.

 Téměř půl kilometru dlouhý živý řetěz utvořiili Ústečané v centru města.
FOTO: Časopisy z knihovny stěhoval živý řetěz