Studenti oslovili republikově úspěšnou ústeckou Taneční skupinu Freedom. Jejich šéf trenérka Silvie Menčlová jim pomohla s efektním předtančením a s vyhlášením Krále a Královny maturitního plesu.

Když pomůže knihovna

Tématem plesu byla Noc v knihovně, kvalitními knížkami si studenti vyzdobili velký sál Domu kultury. Věnovala jim je ústecká Severočeská vědecká knihovna, díky tomu ples zdaleka nebyl tak finančně náročný.

„Navíc teď věnujeme knihy z výzdoby na charitu,“ prozradil student Štěpán Tichý. Jen si ještě musíme rozmyslet, kam přesně. Možná do Domu dětí a mládeže,“ soudil student.

Lyžaři si v Malečově opět mohou užívat lyžování dosyta.
FOTO: Konečně se lyžuje. Na Malečově spustili vleky

Ples bez hádek a konfliktů

Tvrdil, že byli maturanti, rodiče i další návštěvníci akce spokojeni, jaká vyšla atmosféra Noci v knihovně. „Nebyly žádné konflikty ani problémy, všeobecně jsme si akci všichni užili.“

Ples moderoval bývalý žák Gymnázia Jateční i spolužák Štěpána Tichého ze základní školy, Tomáš Kočárník. Právě on byl před pár lety členem dua, které efektně a úspěšně předvádělo ještě za svého působení na gymnáziu vděčné scénky komiků a herců Voskovce a Wericha. Tehdy jim tleskal celý Veřejný sál Hraničář, byli opravdu dobří.

Maturitní ples Střední školy zdravotnické.
OBRAZEM: Mamma Mia či Discopříběh. Maturanti „zdrávky“ se inspirovali filmy

Ústecký Jan Werich u mikrofonu

Pro téma Noc v knihovně se rozhodla třída Jatečky v čele se Štěpánem Tichým, aby byla originální. „Většinou třídy zvou na ples na filmová témata. Ale jak se v tom maturitní ročníky často opakují, už je to dost nuda. To jsme nechtěli,“ prozradil student, který měl na starost finance celého plesu. Akce, na které studenti a studentky nejen že „neprodělali kalhoty“, ale nemuseli se ani zadlužit. Dokonce jim pořadatel po odečtení nákladů ještě asi i peníze vrátí.

A co čeká studenty ještě před maturitou? „Nejspíš budeme po  Ústí vozit naši charitu, zajímavé knihy věnované ústeckou Severočeskou vědeckou knihovnou,“ soudil v neděli po plese Štěpán Tichý.

Radim Nesnídal se narodil Šárce Nesnídalové z Ústí nad Labem 13. ledna 2019 v 5.30 hod. Měřil 52 cm, vážil 3,47 kg
Vítáme vás na světě! Nově narozená miminka na Ústecku