„Občas spolu Holky z naší školky zpíváme," řekl Deníku Stanislav Hložek, polovina v 80. letech úspěšného pop dua Hložek/ Kotvald. Než dali svůj milionový hit, vzpomínal Petr Kotvald v DK Ústí: „Na tomto pódiu jsem na jaře před třiceti lety začínal. Musím za to poděkovat Zdeňkovi Kymličkovi, který mi hodně pomohl."

Sobotní Ples Ústečanů otevřela taneční show baletu Severočeského divadla za tónů jeho orchestru, pak jsme vzpomínali na švédskou ABBU v písních z muzikálu Mamma Mia. Hvězdami byli i Petr Kotvald sám, ústečtí The Boom Beatles Revival Band a orchestry Brass Bombers i Junior Band ZUŠ Evy Randové. Půlnoční tombola se jako každý rok neúnosně táhla.

Balónky na sále sloužily co dekorace, po půlnoci padly dolů a byl to zábavný doplněk k tanci. Kolem třetí lidé odcházeli a brali si je jako suvenýry. „Na plese mě bavilo osazenstvo. S přibývajícími hodinami upouštělo na dekoru. Moderátor nezklamal, díky jeho show byl ples velký zážitek. Co se mi nelíbilo? Že už musím domů," řekla Petra Šubrtová.