Jen týden nás dělí od tradiční jarní slavnosti, oslavy Majáles 2014. Pořádá jej Studentská unie Univerzity J. E. Purkyně v ústeckém Letním kině. Předprodej na tradiční zábavnou akci s hudbou a nejen adrenalinem, která vypukne v pátek 25. dubna odpoledne, je v plném proudu. A co na něm uvidíte?

Hlavními hvězdami Ústeckého Majáles 2014 budou české rockové skupiny Tata Bojs a Wohnout, ale také naše hip hopové legendy PSH. To jsou ovšem jen „špičky ledovce". Vedle nich zahraje třeba Voxel, pobaví skvělí kladenští Zrní, zaduní Doctor Victor či severočeští ostří hoši Faces Are Fiction a mnozí další. Prostě si to, vše, stejně jako loni, užijeme.

Zatímco na Majáles je třeba platit vstupné, dobrovolné vstupné bude na tradiční Prvomájový festiválek ve čtvrtek na 1. máje. Jeho novinkou také bude, že se odehraje jinde, než býval. Tedy ne u klíšských kolejí ústecké univerzity, ale historicky poprvé na zahradě Fírovy pivnice ve Staré 76 na kopci nad Ústeckou poliklinikou. Ano, tam, kde nás už roky baví koncem léta tradiční Fírfest. Bude zde i letos, jeho termín je napevno sobota 6. září 2014.

I 12. ročník Prvomájového festiválku pořádá ústecká skupina Sníh na schodišti, jen tu historicky poprvé nezahraje. „Ukončili jsme bohužel spolupráci s Majkem, zkoušíme krátce s novým kytaristou. Když to dobře dopadne, zahrajeme 20. června na Útulek Festu," vzkazuje do redakce Deníku Joska Troska, zpěvák i textař Sněhuláků.

Akce je 1. máje od 10.00 do 22.00, má hlavní i volnomyšlenkářskou scénu. Vystoupí zde O. C. O., Stromoví, Marek Borský či Adam Kopřiva, na té hlavní mj. Sepukka, Urban Turban, St. Age, Barbucha, Four Brains i mnozí další.