The Primitives Group vznikli v roce 1965 jako Primitivové. Název vymyslel Josef Bouček, původními členy byli Ivan Hajniš, František Mašek, Zdeněk Burda, Jaroslav Křtěn a Karel Černý. Na The Primitives Group se přejmenovala v roce 1967 s příchodem manažéra Fialy.

Skupina je označována za jednu z prvních skupin, která na pódiu užívala ohňové a kouřové efekty. Spolupracovali s ní Ivan „Magor" Jirous se svojí ženou Věrou, fotografem Ságlem, progresivní malířkou Zorkou.

LÍČENÍ PODLE ZNAKŮ KABALY

S týmem vymysleli líčení členů kapely podle hvězdných znaků Kabaly, speciální obleky, ohňové efekty, zvukové a filmové efekty… Kultovními se stali naprosto unikátními happeningy. V roce 1967 hráli na 1. československém beatovém festivalu, o rok později na jeho 2. ročníku. Skupina se rozpadla v roce 1969, kdy Ivan Hajniš emigroval do Švédska.

Stadice si užily velikonoční tradice.
FOTO: Stadice si užily velikonoční tradice

Hráli písně skupin The Doors, Fugs, Pretty Things, Jimi Hendrixe, The Animals, nebo Mothers of Invention. Na Primitives Group navázala v sedmdesátých letech skupina Plastic People of the Universe.

Roku 2016 pak byli The Primitives Group znovu obnoveni a rozjeli turné. Opět mají úspěch u kritiky, ale také u fanoušků.