V poklidném městečku řádí masový vrah s perverzními choutkami. Místní jsou zděšení o to víc, že vrahem musí být jeden z nich. Ale kdo? Výbušný starosta, bodrý psychiatr, sympatická zubařka, uťápnutá zahradnice, slavný šéfkuchař, nebo bývalá kurtizána? A kdo je další na řadě? Kdo dostane dopis, ve kterém mu vrah oznámí, že o půlnoci zemře? Případu se ujímá soukromá vyšetřovatelka Tara.

Tak začíná Půlnoční vrah, nový detektivní román, který 20. července vychází osecké spisovatelce Veronice Černucké.

NA KONTĚ MÁ OSM KNIH

První kniha jí vyšla v roce 2011. Sbírku detektivních povídek „Noc, kdy jsem měla zemřít" vydalo brněnské nakladatelství Moba. Aktuální detektivní román „Půlnoční vrah" je její osmou vydanou knihou.

Kniha vychází v edici Původní česká detektivka a na obálce je modelka Mercedes Ingrišová, kterou fotografoval Ladislav Pejchar z Dubí.

„Ženy jsou jako detektivkáři mnohem lepší, než jejich mužští kolegové. Umí totiž lépe manipulovat se čtenáři. Napětí, emoce a komplikované zápletky, to vše je parketa žen," tvrdí spisovatelka Veronika Černucká.

Labská královna se rozloučila s Ústím.
FOTO, VIDEO: Labská královna se rozloučila s Ústím. Zedníček četl obra

Je nejen autorkou, ale i pilnou čtenářkou detektivek, protože jak říká, snaží se sledovat všechny novinky na trhu a baví a líbí se jí nejvíc knihy, jejímiž autorkami jsou právě ženy. Veronika Černucká žije s manželem a synem v Oseku u Duchcova a v červenci očekává narození druhého dítěte.

Veronika Černucká (1979) se narodila v Teplicích. Po maturitě na gymnáziu vystudovala učitelství a politologii na UJEP v Ústí nad Labem. Pracovala jako novinářka, učitelka a speciální pedagog. První kniha jí vyšla v roce 2011. Sbírku detektivních povídek „Noc, kdy jsem měla zemřít" vydalo brněnské nakladatelství Moba. Aktuální detektivní román „Půlnoční vrah" je její osmou vydanou knihou.