Věřím, že si každý volič za prvé uvědomuje, že na světě není nejen člověk, ale ani politický subjekt ten, který by se zavděčil lidem všem, a tak o životě v Ústí nad Labem bude opět rozhodovat, jestli je politický subjekt, s nadsázkou řečeno, na holky či na vdolky. Za druhé, že město bude mít jen tolik finančních prostředků, kolik mu centrální přerozdělovací systém přidělí a kolik formou různých poplatků či daně z nemovitostí vybere.

Pravdou je, že kdyby volby, tedy čistě teoreticky, vyhrála klasická vládnoucí politická strana pamatující mnohdy smysluplné porcování medvěda a ovládající např. ministerstvo financí, tak by stranický systém na principu já na bráchu, brácha na mě mohl Ústí nad Labem „přihrát" mimořádné investice. A ty by mu, neboť se naše město potýká s vysokou nezaměstnaností a s nízkou kupní silou, nepochybně prospěly. Ústí by si je také, upřímně řečeno, za historické odstrkování zasloužilo. To však dnes asi „nehrozí", neboť vítězné ANO není klasickou politickou stranou, která by se „snížila" k tomu, aby voliče za zvolení odměnila mimořádnými finančními toky.

Kdybych se pletl, a opravdu bych se pletl rád, pak se nám patriotům, kteří bychom pro město chtěli jen to nejlepší, nabízí koalice, která by z vládních zdrojů, neboť se to ve dvou i v nátlaku na vládu lépe táhne, mohla do města nasměrovat smysluplné vládní finanční rezervy, včetně těch, které by podpořily městskou kulturu a vrcholový sport, neboť život bez chleba i bez her vztah k městu a mezilidské vztahy, jak se ukázalo, nevylepšuje. Dělá to Praha, proč by se jednou stejně tak „sobecky" nemohlo myslet i na český venkov? Milí zvolení, Vaši voliči, i ti co k volbám nepřišli, by si to nepochybně, v zájmu budování lepších zítřků, které by si také rádi užili, určitě přáli.

František Štván