Na jednom z prvních míst byly čistota a vzhled. Alespoň v jednom případě by bylo dobré ,kdyby se odpovědní pracovníci za čistotu, zeleň a veřejný pořádek na magistrátu a centrálním obvodu porozhlédli v okolních městech, např. v Teplicích. Svého času chtěl bývalý primátor Kubata soupeřit s primátorem Kuberou z Teplic v počtu vodotrysků a kašen v obou městech a sebevědomě prohlašoval, že Ústí v jejich počtu Teplice předběhne. Jak to dopadlo, je na vzhledu Ústí vidět. Ale stačí málo např. květinová výzdoba v centru.

O této problematice jsem do Deníku již psala a přidala jsem fotografie „okrasných nádob" na Masarykově ulici, ve kterých byl zatím jen plevel a tráva. Až někdy v polovině června firma AVE osázela nádoby velmi ubohými sazenicemi muškátů, které po celou dobu vypadají téměř stejně jako po vysázení. Poslední foto jsem pořídila minulou sobotu. Pro srovnání posílám fotografie květinové výzdoby pořízené koncem října v Teplicích nachází se v celém centru až po botanickou zahradu a téměř na každém sloupu.

Myslím, že při porovnání neobstojí argument, že Teplice jsou lázeňské město. V Ústí je to velká ostuda. Také si myslím,že to není otázkou financí. Pokud ano, co třeba oslovit zahradnictví v Ústí s poskytnutím sponzorského daru s případnou reklamou? A co třeba zeptat se v Teplicích, Bílině, Litoměřicích, jak to dělají tam, že města vypadají s květinou výzdobou hezky a ne ostudně?

Marcela Prokůpková