Podle informací policie jde tentokrát o ženu středního věku, která na místě zemřela. "Strojvedoucímu byla provedená zkouška na alkohol s negativním výsledkem," doplnil mluvčí teplické policie Daniel Vítek. Podle něho strojvedoucí, který je v šoku vypověděl, že žena stála přímo v kolejišti, střetu nešlo zabránit.

U nehody zasahovali také hasiči z Teplic a podnikové jednotky SŽDC. "Z vlaku bylo za pomoci hasičů evakuováno na nástupiště v Proboštově 80 lidí, které autobus převezl do Teplic," dodal mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

K nehodě došlo přímo u zastávky Proboštov v místě, kde rychlíky jezdí traťovou rychlostí  100 km/hod. Úterní nehoda se stala v opačném směru cca o 500 metrů dále směrem na Krupku. Více o úterní nehodě čtěte zde: Mladá dívka seděla na kolejích a čekala na vlak. Strojvedoucí to nemohl ubrzdit

Policie krátce po poledni vyloučila souvislost mezi oběma tragédiemi. "Můžeme potvrdit, že mezi obětí úterní a čtvrteční nehody není žádný příbuzenský vztah," řekl Vítek.

Podle serveru Českých drah došlo ke nehodě ve čtvrtek krátce po sedmé hodině ranní. Rychlík 616 srazil osobu, která byla v kolejišti.

„Byla ještě tma. Proto strojvedoucí v záři reflektoru uvidět ženu na poslední chvíli. Za okamžik došlo ke střetu. Zhruba čtyřicetiletá žena s kabelkou stála v kolejích a čekala," uvedl vrchní inspektor Miroslav Mareš z ústecké Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) k další tragédii na železniční trati z Ústí nad Labem do Chomutova.

Na místo kromě drážních hasičů a drážních vyšetřovatelů přijeli i policejní vyšetřovatelé. Provoz byl přerušen. Vlaky se opět rozjely kolem půl deváté, kdy byl částečně obnoven provoz po jedné koleji.