„Automobil se převrátil na bok. Čtyři hasiče odvezla záchranná služba do nemocnice na vyšetření," uvedl Lukáš Marvan, mluvčí ústeckých hasičů.

S převrácenou cisternou hasičům pomohl těžký odtahový vůz. Teď stojí na stanici ve Všebořicích.

Pětimilionová škoda

Proč hasiči bourali, vyšetřují ústečtí policisté. „Škoda je zhruba 5,1 milionu korun," řekla ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Hasičské auto vyvrátilo i sloup trolejového vedení. Do Všebořic tak Ústečany musely vozit autobusy.

„Chceme vedení provizorně zprovoznit, abychom do večera mohli opět jezdit s trolejbusy. Mezitím začneme opravovat sloup," uvedl ředitel dopravního podniku Radek Chobot. Škodu odhadl na 200 tisíc korun.

Svíčka na televizi

K samotnému požáru na Klíši nakonec dorazilo pět jiných hasičských jednotek. „Z domu jsme museli evakuovat deset lidí," uvedl Lukáš Marvan. Na místě hasiči byli téměř dvě hodiny.

Proč z podkrovního bytu v domě, ve kterém bydlí například poslanec Radim Holeček, vyšlehly plameny, vyšetřovatelé zatím přesně neví. Podle svědků jeho obyvatelé nebyli opatrní. „Nechali na televizi zapálenou čajovou svíčku. Televize bouchla a od ní chytlo ostatní," popisovali evakuovaní sousedé.

Oheň zaplnil dům kouřem, hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Když vyvedli obyvatele bytu na ulici, museli jim dát kyslík. Skončili v rukách lékařů. „Převezli jsme je na ošetření. Během požáru se nadýchali kouře," řekl Pavel Šebesta z ústecké záchranné služby.