K další dopravní nehodě tam došlo ve čtvrtek. Řidič odbočující vlevo nedal přednost autu v protisměru a naboural do něj.

Neváhal a odbočil

Na křižovatce se po rekonstrukci změnilo dopravní řešení. Řidiči v levém pruhu už nemají přednost, na semaforu se jim rozsvítí plné zelené světlo, nikoliv šipka k odbočení. Přesto že je dopravní značení dobře viditelné, signál semaforu jednoznačný, už tu bouralo několik řidičů, kteří jezdí po paměti.

„Vůbec neváhal a vjel mi do cesty. Navíc jel rychle, nemohla jsem už nic dělat," posteskla si řidička poškozeného fiatu. Jak dodala, stalo se jí to tu už několikrát. „Řidiči nesledují značky. Až dosud jsme se ale dokázali nějak vyhnout, naštěstí se nikomu nic nestalo.

Křižovatka byla změněna v loňském roce při stavbě obratiště pro trolejbusy. „Změna byla součástí projektu, který připomínkovala policie a další dotčené orgány. Křižovatka nebyla nikdy problémová, netvořily se na ní kolony, ani nebyla riziková. Důležité je, aby řidiči dávali pozor a jezdili podle předpisů," připomněl Dalibor Dařílek, vedoucí odboru dopravy a majetku ústeckého magistrátu.

Potrestaní jsou oba

Podle policejní mluvčí Veroniky Hyšplerové by nepomohlo, ani kdyby na křižovatce upozorňovala na změnu výrazná tabule.

„Jak je vidět, řada řidičů vůbec nevnímá dopravní značení a pak se diví. Situace na křižovatce u Městských lázní je jasná a přehledná. Stačí jen postupovat podle dopravních předpisů a dát autům, která jedou na zelenou v protisměru, přednost," zdůraznila Veronika Hyšplerová.

O tom, že je na vině lidský faktor, je přesvědčen Jan Pechout z BESIP. „Je to nehoda způsobená chybou řidiče. Křižovatka je v pořádku, plně odpovídá podmínkám zákona o silničním provozu. Nějaké další dodatečné úpravy tam nejsou potřeba. Řidiči, kteří nejsou z Ústí, tu problémy nemívají, bourají místní, kteří ještě změnu nevzali na vědomí a jezdí postaru," uvedl Jan Pechout.

„Potrestaní jsme teď oba. Pan mi nedal přednost, a já místo ježdění musím shánět servis a vyřizovat pojistku," doplnila včera řidička nabouraného auta.