Mluvčí krajské policie Alena Bartošová uvedla, že nehoda se stala po třetí hodině ranní. „Řidič převážející na návěsu nákladní auta nerespektoval sníženou podjezdovou výšku v tunelu. V troubě směrem na Ústí poškodil jeho zařízení. Řidič vyvázl z nehody bez zranění. Dechovou zkouškou policisté nezjistili, že by usedl za volant pod vlivem alkoholu," dodala policistka Bartošová.

Škodu na tunelu Panenská dělníci Správy údržby silnic a dálnic prozatím vyčíslili na více než jeden milion korun. Podle zjištění Deníku řidič nákladem doslova očesal konstrukci zavěšenou ve stropu na začátku trouby, poškodil kamerový systém, několik bezpečnostních čidel a zastavil se až o odvětrávání trouby, které rovněž poškodil.

Míru poškození tunelu vyhodnocuje statik. „Po skončení šetření nehody zaměstnanci Správy údržby silnic a dálnic provedou změnu dopravního značení a provoz na D8 až do odvolání svedou obousměrně do trouby směrem na Německo," řekla Alena Bartošová.

Řidiči mířící po dálnici D8 z Německa do Čech museli po dobu šetření dopravní nehody využívat objízdné trasy, která vedla přes Petrovice, Tisou a Libouchec. „Při uzavření levé trouby tunelu Panenská budou muset řidiči nadměrných nákladů v obou směrech jezdit i nadále po objízdné trase," doplnila mluvčí krajské policie Alena Bartošová.