Malé dítě v kočárku zůstalo naštěstí zcela nezraněné. Masarykova ulice musela být uzavřena. Zasahovali záchranáři včetně vrtulníku a hasiči.

K nehodě se pro Deník vyjádřil Petr Havlík, ředitel Arriva Teplice: „Je mi to velmi líto, ale musím potvrdit, že ve čtvrtek odpoledne se v Teplicích krátce před čtvrtou hodinou srazil náš trolejbus a autobus a několik cestujících se zranilo. Trolejbus jedoucí na lince číslo 10 narazil v křižovatce ulic Masarykova a U Červeného kostela zezadu do autobusu linky 488. Co se přesně odehrálo a proč ke střetu došlo zatím nevíme, příčina nehody se stále vyšetřuje. Řidiče trolejbusu transportoval vrtulník do nemocnice. Pevně věřím, že budou všichni cestující i náš kolega v pořádku."

ŘIDIČE PŘEPRAVILI NA TRAUMATOLOGII 

Sanitky převezly osm lidí do teplické nemocnice a šest lidí je v ústecké nemocnici. Řidiče trolejbusu přepravil vrtulník do traumatologického centra v ústecké nemocnici. Cestující s lehčími poraněními zřejmě budou ještě dnes propuštěni domů.

Nehoda se stala na hlavní Masarykově třídě krátce po čtvrté hodině odpoledne. „Policisté na místě dopravu odklánějí na objízdné trasy," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Nehodu vyšetřuje vedle policie i drážní inspekce, pod kterou spadá vedle železniční také trolejbusová doprava. "Příčina nedobrzdění trolejbusu bude předmětem dalšího šetření. Celkově byla škoda vyčíslena na 800 tisíc orun, z toho 600 tisíc na trolejbuse a zbytek na autobuse," sdělil mluvčí inspekce Martin Drápal.

Místo střetu bylo kvůli nehodě zhruba tři hodiny uzavřeno. Odtahová služba poškozená vozidla večer odvezla a krátce před 19:00 pustili policisté na křižovatku znovu veškerou dopravu.
Srážka autobusu a tolejbusu v TeplicíchZdroj: Deník/ Z. Traxler