Vynikajícího výsledku na něm dosáhla badmintonistka Chemičky Ústí nad Labem Lucie Pilařová, která spolu se svojí tradiční partnerkou Kateřinou Krejčovou (USK Plzeň) dokázala ve čtyřhře turnaj ovládnout. Vyhrát na evropském okruhu se přitom dosud žádnému hráči z ústeckého oddílu nepodařilo.

V úvodním utkání se Pilařová s Krejčovou utkaly se slovinsko – chorvatským párem Ursa Arih, Katarina Jagodič. Česká děvčata držela osud zápasu od počátku pevně ve svých rukou a zvítězila 2:0 (21:15, 21:13). Ve druhém utkání los určil Pilařové s Krejčovou chorvatskou dvojici Lucija Vlah, Tena Tucaković.

„I tentokrát se utkání začalo vyvíjet ve prospěch českého páru, ale koncovka úvodního setu patřila soupeřkám. Pilařová s Krejčovou v dalších dvou setech díky útočné smršti zápas otočily a vyhrály 2:1 (-20, 15, 18),“ vrací se k boji o postup do semifinále předseda badmintonistů oddílu ústecké Chemičky Petr Pilař a pokračuje:

„Do semifinále proti páru Lucie Černá z České republiky a Vanda Hajdinak z Maďarska, vstoupila děvčata katastrofálně a v úvodu prohrávala 1:11. Pilařové s Krejčovou se podařilo set ještě zdramatizovat, ale ztrátu nevymazala a set ztratila 17:21,“ popisuje semifinálovou bitvu Petr Pilař.

„Zápas zlomila děvčata ve svůj prospěch až v koncovce druhého setu, když otočila stav 18:19 na 21:19. Ve třetím setu si Pilařová s Krejčovou vypracovaly náskok 17:11, soupeřky se ještě nadechly k odporu, ale k zvratu nedošlo, a dvojice Pilařová a Krejčová zvítězila 21:18.“

Ve finálovém střetnutí na turnaji v Orlové – Lutyni se Pilařová s Krejčovou utkaly s česko - francouzskou dvojicí Jana Žwaková, Fanny Arnou.

„V něm děvčata sehrála opět dramatický třísetový zápas. V prvním a třetím setu Pilařová s Krejčovou jasně střetnutí dominovaly a dařila se jim útočná hra, což je dovedlo k vítězství v celém turnaji 2:1 (9, -17, 12),“ popisuje finálový úspěch českého páru Petr Pilař.