„To místo, na kterém teď jsme, není adekvátní. Udělám maximum, aby šlo Ústí nahoru," slíbil slovenský odborník.

Jak hodnotíte vystoupení svého týmu proti Prostějovu (76:91)?
Prostějov zaslouženě vyhrál především díky třetí čtvrtině. My jsme nezačali zápas špatně, ale chyběla nám agresivita stejně jako v Pardubicích. Špatně bráníme, otevíráme prostor pro volné střely soupeře, špatně dorotováváme. Jsou věci, které nám chybí, a které musíme zlepšit, pokud chceme být úspěšní.

Polovinu zápasu jste ale dokázali favorizovaným Hanákům vzdorovat. Co se pak stalo?
Celý zápas jsme ztratili ve třetí čtvrtině, kdy jsme nechali několik volných střel po chybách. Čtvrtá čtvrtina nebyla z naší strany až taková špatná, trošku jsme hráli agresivněji. Pořád nám chybí pohyb míče, jako by hráči nevěřili jeden druhému a z toho pak pramení to, že nemáme otevřené a volné střely, ze kterých bychom mohli skórovat. To jsou věci, na kterých musíme pracovat, a které časem snad přinesou ovoce. Snažím se Horákovi vysvětlit, že není typ hráče, který by měl vyvážet míč a měl by ho dát rychle z ruky. Hráči musí pochopit celou pointu hry a kolektivní spolupráci.

Poprvé se v ústeckém dresu představil srbský rozehrávač Radojičič, který se uvedl deseti body. Líbil se vám jeho výkon?
Měl tam světlé okamžiky, ale druhý poločas byl neviditelný, špatně bránil. Jako by tam byla frustrace z toho, že se soupeř dostal do vedení a v tu chvíli přestal hrát. Budu si s ním muset promluvit, pokud chce takhle hrát, pak tady nemá místo.

Máte za sebou necelé dva týdny u ústeckých basketbalistů. Jak na vás nový tým zatím působí?
Ještě nás čeká spousta práce, začalo se trošku víc trénovat, možná i ta únava se začíná projevovat. Potřebujeme čas, abychom se dostali do toho koloběhu a pevně věřím, že se to zlepší. Těžko odhadovat potenciál týmu, pokud budou chtít hrát a bojovat jeden za druhého, tak jsou tady kvalitní hráči. To místo, na kterém teď jsme, není adekvátní a pevně věřím, že tento tým bude chtít jít nahoru. Skončil jsem v Levicích po dvou měsících, výsledky nebyly takové. Byl jsem bez práce, Ústí mě oslovilo, je tady dobré zázemí pro basket. Udělám maximum, aby šlo Ústí nahoru.