O tu svedou bitvu v závěrečném domácím utkání v neděli 25. června, kdy v přímém souboji o 3. místo vyzvou Pilsen Patriots, kteří mají posilu v podobě amerického quaterbacka. Hrát se bude tradičně na fotbalovém hřišti ve Svádově od 14 hodin.

V Praze nastoupili Blades s početnou marodkou, zejména v první půli domácí nepříjemně kousali. Blades se sice dostali do vedení 12:0, v závěru první čtvrtiny však domácí snížili na 7:12, a protože druhá čtvrtina body nepřinesla, platil tento stav i v poločase.

SILNÁ MARODKA

„Měli jsme dnes pouze 21 zdravých hráčů, o dalších pět jsme navíc přišli. Někteří nastoupili na pozicích, na nichž běžně nehrají, ale zvládli to velmi dobře," hodnotil utkání trenér ústeckého celku Ciaran Kelly.

Po přestávce Blades opět odskočili na 26:7, domácí však ještě povedenou akcí snížili na 26:13 a vykřesali naději. Ústí však fantasticky zvládlo poslední periodu a šňůra 19 bodů v řadě nakonec přinesla Blades důležité vítězství 45:13.

„V neděli hrajeme doma veledůležitý zápas proti Plzni," zdůraznil na závěr kouč Blades. Ten jistě stejně jako celý tým doufá, že americké fotbalisty dorazí v neděli na hřiště do Svádova podpořit velký počet fanoušků.

Vstupné bude jako vždy dobrovolné, samozřejmostí jsou poločasové soutěže o hodnotné ceny, občerstvení či fanshop.