Sobota 15.00, hřiště ve Svádově! Právě tam se strhne bitva o účast ve finále 2. ligy amerických fotbalistů, které se nazývá Silver Bowl. Soupeřem domácích Blades budou Přerov Mammoths.

„Nálada v týmu je velmi dobrá, na trénincích máme až nezvykle mnoho hráčů,“ glosoval před utkáním hlavní trenér Blades Jan Rosenbaum. Není divu, domácímu týmu půjde o všechno. Musí totiž nutně zvítězit, jakýkoliv jiný výsledek posílá do rozhodujícího zápasu sezóny proti Vysočina Gladiators soupeře.

„Zápas bude šlágrem celé druhé ligy, neboť vítěz si zajistí místo ve finálovém souboji,“ je si vědom domácí trenér. Podle jeho slov má jeho tým s podobně vypjatými momenty zkušenosti. „Blades už odehráli finále třetí ligy i stejně klíčové utkání o finále druhé ligy. I poslední zápas s Gladiators měl nesmírně dramatický závěr, takže věřím, že získané zkušenosti nám nyní pomohou.“

MAMMOTHS UŽ PORAZILI

Ústecký celek už letos Přerov porazil, a to dokonce na jeho půdě! Ve vyrovnaném utkání zvítězil 14:12 a uštědřil tak svému soupeři doposud jedinou letošní porážku. „Oba týmy mají na lavičce zhruba stejný počet hráčů, na hřišti je to vždy 11 na 11. Jako v každém zápase tak rozhodne to, kdo udělá méně chyb.“

Někteří hráči už hrají na hranici sebeobětování s různými zraněními, to je ale v tomto sportu běžná praxe. „Naše fyzioterapeutka vždy tvrdí, že našim hráčům musí říkat, že s tímhle už se hrát opravdu nedá, zatímco u některých zranění v jiných sportech naopak hráče přesvědčuje, že s takovým zraněním utkání mohou zvládnout,“ směje se Rosenbaum.

Svádov tak uvidí nefalšovanou řež o finálový duel, tohle si rozhodně nenechte ujít!

Blades. Ilustrační foto.
Blades dál drtí soupeře a jsou v čele