„Když jsme se v lednu rozhodli, že půjdeme do velkého fotbalu, tohle nás ani ve snu nenapadlo," říká předseda klubu a quarterback Matěj Sahula. Jeho tým ukončil základní část bez ztráty kytičky. „Vyhráli jsme všech šest utkání a nyní máme tři týdny na regeneraci a přípravu na nejtěžší zápas sezony – domácí finále proti bílovickým Sígrs."

I přes nepřízeň počasí sledovaly nad očekávání dramatický poslední zápas základní části tři stovky fanoušků. Před zápasem se přímo na hřišti oženil centr Blades Petr Gondek. „Tímto bychom mu rádi všichni ještě jednou pogratulovali," řekl Marek Moudrý, marketingový manažer týmu.

Špatný začátek

Samotný zápas nezačal pro Ústečany dobře, po celý první poločas nemohli naskočit na svou vlnu a Hellboys je za to trestali. Dalším tvrdým zásahem do morálky týmu pak bylo nečekané vyloučení Jakuba Imra za nesportovní chování. „Je to nešťastný okamžik pro celý tým. Jakubovi nyní hrozí distanc na finálový zápas. Vedení klubu to nechce dále komentovat, dokud nebudeme vědět rozhodnutí disciplinární komise a neuvidíme videozáznamy z obou kamer na hřišti," řekl k incidentu manažer klubu Jakub Valjent.

Zlomový okamžik

Po dvou čtvrtinách zápasu prohrávali ústečtí Blades 7:14, ve třetí části ale přišel zlomový okamžik. Jan Šíma zachytil přihrávku Jana Bláhy a přes půl hřiště doběhl pro veledůležité body. Blades poprvé vedli – 22:21. Další body přidal ve čtvrté čtvrtině za ukázkovou skládku Roman Branda a dvě minuty před koncem se bodově blýskl i Jakub Jirgle svým šestiyardovým během a uzavřel tak skóre na konečných 30:21. Pak už se Ústečané mohli radovat z triumfu v základní části soutěže.

Zbývá finále

„Když jsme v prvním zápase sezony proti Budweis Hellboys měli blízko k prohře, pomyslel jsem si, že jestli to takto bude každý zápas, dostanu infarkt. Poté do sebe ale začalo vše zapadat. Tým začal pracovat lépe a lépe, a když jsme vyhráli v Praze, poprvé jsem začal přemýšlet o finále. Dalším cílem bylo to finále dovézt do Ústí. Na to jsme potřebovali vyhrát se Sígrs v Brně. Ukázalo mi to, že máme skvělou morálku a umíme se poprat i s tím, když se v zápase nedaří a prohráváme. Teď už jen zbývá vyhrát ten pohár za to, jak jsme celý rok tvrdě dřeli," řekl hlavní trenér Remo Wolf.