„Pocity jsou nádherné, je to obrovský úspěch. Kluci si oslavy na hřišti i v šatně pořádně užili. Bylo to velmi emotivní i pro mě," přiznal trenér dorostenců Marek Vojta.

Základní skupina: Ústí – Sparta Praha 8:5, Tatran Střešovice– Ústí 11:5, Ústí – Havířov 7:0. Čtvrtfinále: Ústí – Ostrava 3:2. Semifinále: Bulldogs Brno – Ústí 2:4. Finále: Ústí – Tatran Střešovice 7:6 po prodl. O 3. místo: Bulldogs Brno – Sparta Praha 4:3 po prodl.
Nejlepší hráč turnaje: Mikuláš Krbec (Ústí). Nejlepší střelec turnaje: Mikuláš Krbec (12 gólů). Nejlepší brankář: Jan Eckhardt (Sparta Praha).

Jeho tým jel na turnaj bez větších ambicí, v konkurenci nejlepších českých týmů chtěl sbírat zkušenosti. „Chtěli jsme hlavně dostat do podvědomí hráčů nové herní systémy. Jenže každý zápas jsme hráli lépe a lépe. Kluci se neuvěřitelně semkli a předváděli vyspělou, až seniorskou hru. Bylo to pro nás překvapení, protože jsme měli nejmladší tým na turnaji. Pro většinu kluků to byla vůbec první radost v kariéře. O to víc byla ale upřímná," rozplýval se kouč.

Ústečtí florbaloví dorostenci ovládli silně obsazený turnaj G2 Cup Challenge.

Severočeši ve skupině nestačili jen na Tatran Střešovice, ve finále mu ale porážku vrátili a po nájezdech mohli slavit historický triumf. „Věřili jsme si na ně. Pořád jsme klukům opakovali, že na velkých turnajích málokdo porazí stejného soupeře dvakrát. Vyhráli jsme v hlavách, více jsme chtěli," pochvaloval si Marek Vojta.

Tahounem týmu byl Mikuláš Krbec, s 26 body (12+14) nejproduktivnější hráč turnaje. „Jestli byli někteří naši hráči o třídu lepší než soupeři, tak Mikuláš byl lepší o tři třídy. Je psychicky vyzrálý a zároveň je vzorem pro mladší hráče i mimo hřiště," opěvoval Vojta hrdinu týmu.