Český nohejbalový svaz totiž přidělil do Chabařovic pořadatelství 15. mistrovství České republiky singlů žen. Po letech 2007 a 2011 budou Chabařovice hostit již třetí šampionát v této kategorii.

Soutěže se zúčastní celá česká špička, včetně reprezentantek a juniorských nadějí. Očekává se účast šestnácti žen a dívek z osmi ligových oddílů. Mezi nimi i účastnice a medailistky z loňského mistrovství světa v Rumunsku, kde druhé místo v této disciplíně vybojovala Lucie Vokáčová z Českého Brodu.

MLADÍ CHTĚJÍ POMOCI

K pořádání této vrcholné sportovní akce vyprovokovali předsedu TJ Slovan Chabařovice mladí hráči nohejbalového klubu. „Několik let jsme nepořádali takovou událost, protože každým rokem je pro náš oddíl vrcholem Mezinárodní kemp nohejbalové mládeže a žen (letošní 7. ročník se koná od 1. do 6. srpna), ale moji kamarádi se chtějí na této akci podílet," vysvětlil s úsměvem na tváři předseda Vlastimil Pabián.

Přihláška a rozhodnutí o přidělení pořadatelství už nebylo velkým problémem, protože prostředí v Chabařovicích hráčky velmi dobře znají a také nohejbalový svaz měl z dřívějších mistrovství ČR dobré reference.

„Letos sice není žádný vrchol v podobě mistrovství světa či Evropy, ale v kruhu ženského nohejbalu to už nyní vře. Mladé hráčky chtějí narušit hegemonii starších zkušenějších nohejbalistek z Českého Brodu, Útěchova a Vršovic. Z tohoto důvodu se také koná ve Sportovním centru v Nymburku koncem července přípravné soustředění nadějí nohejbalové ženské reprezentace se zaměřením právě na singly," doplnil Vlastimil Pabián.