„Myslím si, že máme kádr na první ligu. Bohužel vzhledem k hracímu systému v pátek a v sobotu nemůžeme o soutěži uvažovat. Třeba se to do příštího roku změní," přeje si trenérka Slovanu Marcela Bromová.

Do startu soutěže je ještě daleko, jak bude probíhat vaše příprava na nový ročník?
Začneme až na konci srpna, možná na začátku září. Když jsem viděla, jak o sebe holky individuálně pečují, tak je nechám déle na písku a přípravné období zahájíme až v hale a bez nabírání fyzické kondice. Jedině v případě nepřízně počasí bychom plán upravili.

Co dělají hráčky přes letní období, kdy šestkový volejbal spí?
Řada z nich chodí na písek, některé z nich, jako třeba Veronika Výborná, usilují o to, aby se prosadily do hlavní tuzemské soutěže. Schází se pravidelně ke hře na písku, mají v programu zpevňovací a posilovací cviky. Z toho, jak k tomu holky přistoupily, mám samozřejmě radost.

Jaké jsou zatím změny v kádru vítězek druhé ligy?
Náš kádr se prakticky nezmění. Opouští nás jen Klára Bicanová, která se s manželem a rodinou přesouvá do Karlových Varů. Hanka Havlíčková začne přípravu později, cítí se unavená. Nechávám tedy jen na ní, kdy se k nám připojí.

Posílí někdo úspěšný mančaft?
Máme jednu hráčku, která dříve hrávala za Liberec. Já osobně jsem jí ještě neviděla, ale co jsem slyšela, tak je šikovná. Ohlasy má dobré, tak se těším na spolupráci.

S kvalitním kádrem půjdou ruku v ruce i ambice. Jaké budou vaše letošní cíle?
Ambice máme dost vysoké, chceme minimálně placku, ale zároveň chceme mít radost ze hry jako loni. Nedostat se do křeče a užívat si volejbal. Už loni jsme uvažovaly o postupu, ale to by se musel změnit herní systém první ligy. Uvažuje se, že se po vzoru druhé ligy odehrají dvě utkání v jeden den. A to by pro nás bylo mnohem lepší.

Letošní ročník druhé ligy už je rozlosovaný. Jak jste s losem spokojené?
Hodně, do skupiny se nám po dvou letech vrátil Liberec, který nám chyběl i po lidské stránce. Mají vysokou volejbalovou kvalitu a táhnou to s námi už roky. Úplný nováček je Tanvald, Rumburk už známe. Nechci se mýlit, ale tyto týmy asi budou kvalitou patřit do spodních pater. Spíše to budou odrážečky míčů.

Co ostatní týmy, kdo bude vaším největším konkurentem?
Skupina je hodně vyrovnaná. Nechybí v ní Stavební fakulta Praha, Střešovice B, které sestoupily z národní ligy. Bude zajímavé se poměřit s vyšší soutěží. Velké boje jsou vždy s Plzní, většinou se hraje na pět setů. A doma má velkou sílu Mělník. Uvidíme, jak to bude v případě Děčína, se kterým začínáme v domácí hale v Chabařovicích.

Ano, začínáte doma s Děčínem a pak vás čeká Mělník…
Rozjezd bude pomalejší, ale Mělník má první část sezony zpravidla lepší, tam už se dá očekávat dobrý volejbal. A třetí kolo už jedeme na Stavební fakultu. Trošku mám obavu ze zimního cestování, v období sněhu máme venku Liberec, Rumburk a Tanvald. Pokud bude zima jako letos, tak to pro nás bude lepší.