„Bylo to zvláštní utkání, musel jsem odehrát skoro celý zápas, ale trenér Konárik odvedl parádní práci. Mám velkou radost, že jsme to zvládli,“ přiznal kormidelník Chemičky Tomáš Velek, který proti Pardubicím dokonce jednou skóroval!

Čtvrtý tým tabulky dorazil na sever Čech s extraligovým Ptáčníkem a odhodláním dobýt ústeckou tvrz. Chemička šla navíc do boje v okleštěné sestavě.

KANONÝR KABÁT BYL K NEZASTAVENÍ

„Hned od začátku dali hosté osobní obranu na našeho střelce Vrběckého. Do 10. minuty, právě díky spojce Ptáčníkovi, vedli o dva góly. Potom však vzal osud zápasu do svých rukou Kabát, který byl k nezastavení a poločas jsme vyhráli o šest gólů,“ povídal Velek.

Druhý poločas se změnil v parádní představení Chemičky. Ačkoliv měli domácí jen dva hráče na střídání do pole, udržovali vysoké tempo až do konce.

„V závěru to bylo o deset gólů a mohli jsme tak potleskem odměnit věrné diváky, kteří nám pomáhali celou sezonu. Tu za týden zakončíme na Slavii a již teď mohu říci, že ji považuji za úspěšnou. A to i přes naše Jánošíkovo období,“ vzpomněl si Velek na chvíle, kdy jeho tým bohatým bral a chudým rozdával.

Chemička Ústí – Pardubice 35:25 (17:11)Chemička: Biskup, Panzner, Jošt – Vrběcký 5, Pihera 3, Hladík, Brejcha 3, Maxa 6, Kabát 15, Linda 2, Velek 1. Za hosty nejvíce: Ptáčník, Nosil a Novotný po 5. Rozhodčí: Svítek, Václavík. ŽK: 2:1. Vyloučení: 3:2. Branky ze sedmiček: 3:3. Diváci: 40.