Jeho tým nejprve v sobotu změřil síly s pražským Kert Parkem a zvítězil 4:1. „Bylo to důležité utkání a jsem rád, že jsme ho zvládli. Hráli jsme opravdu dobře, dařilo se nám v přesilových hrách i v oslabení. Kluci odvedli zodpovědný výkon," pochvaloval si kouč ústeckého týmu.

O den později nastoupili jeho svěřenci opět na domácím hřišti na Bukově proti Třinci. „Věděli jsme, že u nás soupeř bude chtít urvat nějaké body, už v Plzni předvedli dobrý výkon. Loni jsme s nimi hráli v play out a všechny zápasy měly společné prvky, důraz, tvrdost a nasazení. A stejně tomu bylo i nyní," povídal Jelen.

Ústečané tentokrát nezachytili úvod a po dvou třetinách prohrávali 0:2. „Soupeř na nás vlétl a po naší hloupé chybě ve středním pásmu šel do vedení. Ve druhé části pak přidali druhý gól. My jsme se trápili v koncovce, šancí a střel jsme měli hodně, ale létalo nám to mimo bránu," vyprávěl kouč Severočechů.

Ve třetí části se ale domácí dočkali. „Prvním gólem jsme se chytli a podařilo se nám i vyrovnat. Měli jsme velký tlak, kdyby se hrálo o minutu déle, možná bychom vyhráli. Nájezdy už jsou loterie a poprvé v sezoně jsme je prohráli. Jednou to přijít muselo," dodal kouč Elby DDM.

Elba DDM Ústí – Kert Park Praha 4:1 (0:0, 2:1, 2:0).Branky Elby: 21. Horáček, 26. Langthaler, 40. Soukup, 42. Prášek. Rozhodčí: Pečený, Danylec. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Střely: 29:19. Diváci: 159.

Elba DDM Ústí – Enviform Třinec 2:3 sn (0:1, 0:1, 2:0). Branky Elby: 41. Růžička (Langthaler), 42. Poláček (Smolík, Horáček). Rozhodčí: Vokurka, Horský. Vyloučení: 5:7, navíc Toman (Třinec) 10 minut osobní trest + do konce utkání. Využití: 0:1. Střely: 40:30. Diváci: 70.

Elba DDM: Banda (Brhel) – Zákon, Poláček, Kváš, Obdržálek, Růžička, Kučera – Gottfried, Langthaler, Horáček, Prášek, Štěpánek, Soukup, Smolík, Šilínek, Bím, Pilař. Trenér: Jelen.