„Jsme zklamaní, je to pro nás ztráta. Bohužel náš nedělní výkon nebyl přesvědčivý," přiznal po porážce trenér Ústečanů Milan Jelen.

Jeho hráči přitom měli nastartováno na veleúspěšný víkend. V sobotu si totiž vyšlápli na pražské Kovo. „Do zápasu jsme vstoupili špatně a dostali první gól. Od druhé třetiny byl ale náš výkon velmi dobrý, soupeře jsme přejeli. Ve třetí části sice ještě snížili na 2:3, ale měli jsme stále více ze hry, dostávali je pod tlak a trestali jejich chyby. Lajna kolem Langthalera hrála parádně, Honza dal čtyři góly, měl svůj den," chválil trenér.

O čtyřiadvacet hodin později mu moc do řeči nebylo. Jeho tým doma padl s Mostem 2:3. „Byl jsem naštvaný, kluci dostali v kabině vyčiněno. Nasazení některých z nich se mi vůbec nelíbilo a to především v posledních pěti minutách zápasu," zlobil se kouč.

Ústečané tentokrát začali dobře a brzy šli do vedení 1:0 po brance Kváše. „Jenže pak jsme udělali dva útočné fauly a soupeř dvěma přesilovkovými góly do přestávky otočil. Ve druhé třetině jsme to stáhli na 2:3, ale závěr jsme neodehráli dobře. Soupeř chytře držel míček v rozích, měli jsme být aktivnější. V kabině jsme si to ale vyříkali a jedem dál," dodal k utkání trenér aktuálně pátého týmu extraligy.

Kovo Praha – Elba DDM Ústí nad Labem 2:5 (1:0, 0:3, 1:2).Branky: Drak, Strejček – Langthaler 4, Horáček. Rozhodčí: Laczko a Michalidis. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Diváci: 61.

Elba DDM Ústí nad Labem – Kovodemont Most 2:3 (1:2, 1:1, 0:0). Branky: Kváš 2 – Čížek, Prokš, Černý. Rozhodčí: Havelka, Danylets. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 124.

Elba DDM Ústí: Banda (Kostovič) – Zákon, Poláček, Kváš, Obdržálek, Růžička, Kučera – Hubený, Langthaler, Soukup, Prášek, Štěpánek, Horáček, Gottfried, Šilínek, Pilař, Smolík. Trenér: Jelen.